23 Dec

Precis innan jul

Har landat i soffan medan tjejerna sover middag, hemmet är hyfsat städat (sådär så man slipper komma hem och hitta mögliga sopor typ), julmat och julklapparna är packade och när barnen vaknar ska vi alla promenera ner till mor och far för att sova där under hela julhelgen. Idag har vi nämligen lilla julafton med min familj! Ute är det krispigt och kallt, och jag bara njuter av att ha allt framför oss.

Eller inte allt, i helgen har vi ju hunnit med både julmys med vännerna i Hemmingsmark och sedan den årliga julfrukosten med tjejerna (tioårsjublieum!). Allt för att bygga upp stämning! Igår gjorde jag också ett ”julstök-ryck” på eftermiddagen och hann göra lite julgodis, sirapslimpa och saffranspannacotta att ta med till julaftonsbuffén.

Älskade vänner, nu släpper vi det som inte hunnits med och så fokuserar vi på att fira jul. Hoppas ni får en god jul!

23 Dec

Lucka nummer 23: ” Aktiva beslut jag tar varje dag”

Nu kommer jag låta som värsta klyschan men att vara lycklig! ”Det är inte alltid ett val” tänker kanske du, och nej – vissa saker kan du såklart inte påverka, sjukdomar eller olyckor inträffar utan att du kan påverka det, men mycket annat kan man faktiskt påverka.

Framför allt tankemönster, jag tänker nämligen flera, flera gånger per dag på att jag är så tacksam. Tacksam över att jag bor i det här landet, över min lilla familj, över alla jag älskar, över att vi kunde få barn, över att vi har pengar, över att jag har en partner jag älskar och som verkar älska mig för den jag är.

Jag försöker också ofta göra just saker som gör mig lycklig! Alltså inte den där ”enda resan till Thailand varannat år”, utan mer småsaker. Åka och bada själv med Edith en vardagskväll. Äta kex och päron efter barnen lagt sig, trots att det känns lite jobbigt innan men bara för att det är mysigt. Baka en bulldeg en lördagsförmiddag. Göra upp en eld när Edith är på Droppen och Signe sover, och sitta och läsa framför den. Promenera i nysnön till förskolan.

Och sedan säger det mer kanske om min nivå på lycka, men snälla nån – jag har tusen skäl att vara glad i livet. Och att det är julafton imorgon är absolut en av dem!

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)