28 Jun

Hej vecka 38!

Vi går med stormsteg in i vecka 38! 20 dagar kvar till beräknad förlossning. Haha, tänk ändå så lite. Inte ens till nästa löning (nåja, om barnet kommer i någorlunda tid). Här kan du läsa om förra vecka 37!

Hur är status då? Jo tack, ganska oförändrat får jag faktiskt säga. Den största förändringen är kanske den praktiska, att hemmet faktiskt är helt redo nu för en bebis! Spjälsäng är redo i vårt sovrum, bäddad med nya lakan och i tvättstugan är skötbäddsstation förberedd. Till och med bebisens BB-väska är packad! Åh vad det är mysigt att packa ner de små kläderna och tänka på att när jag packar upp dem nästa gång så är det för att klä på bebisen. Ååååååh. Vår egen packning har jag också slutfört idag, vissa saker går ju packa ner redan nu (som höga mjuka trosor, amningsbh, salvor, linnen osv) men mjukiskläderna som jag har tänkt ta med använder jag ju fortfarande så de får jag möjligtvis slänga ner i stundens hetta alternativt lägga ner dem lite närmare.

Magen är fortsatt stor (ja, de tenderar ju inte att minska med tiden) och det börjar vara ordentligt obekvämt om jag ska vara ärlig. Tycker varje rörelse och steg är pustigt. Når knappt fram att krama Edith ordentligt. Sedan inser jag också att det är mindre än tre veckor kvar så nu kan jag ju verkligen räkna mig själv som höggravid. Ska försöka svälja ”hjälpa till”-stoltheten och ta all hjälp jag kan få, för att få någon chans att hinna vila. Men tänk så lätt det är att känna sig usel och lat? Märkligt ändå, tror alla har full förståelse.

Gårdagens ultraljud såg i alla fall bra ut, och det verkar vara en välskapt bebis med normal längd, lite extra stor mage och ett mycket runt huvud som sin storasyster.

Oj vad det känns pirrigt och overkligt att det närmar sig! Precis som förra gången känner man också känslan av att det liksom är så nära katastrof och eufori på samma gång. Vill bara veta att allt ska gå bra med förlossningen och att bebisen ska vara frisk. Ah, nu är det dags att gå in i förbereda-sig-mentalt-bubblan!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)