25 Jun

Lyckat med tält

Och vi säger god förmiddag måndag, sista arbetsdagen idag! Jag ska erkänna att jag inte riktigt har semester i kroppen än, jag har massa små tider inbokat i veckan med tandläkare (blev uppskjutet), franspåfyllning inför förlossning, barnmorska, ultraljud samt den stora punkten – husstädning. Även en bio och en tjejjunta, men det går utanför måste-listan. För mig är det inte riktigt semester om jag ändå ska måsta hålla koll på kalendern. Men efter torsdag så!

Husstädning är höjdpunkten tror jag, igår tog vi nämligen vårt pick och pack (fy sjutton så mycket grejer det är varje år som ska flyttas) och drog ut på stugan, så nu är vi sommarutflyttade! Och min plan är ju då att senare i veckan lugn och ro storstäda huset med Sommarprat i högtalarna, montera fast babyskyddet i bilen samt ta med BB-väskorna i bilen och sedan låsa huset och låta det stå redo tills när vi kommer hem från BB! Mycket tillfredsställande för en sådan som mig. Att ingen kan vara där och stöka, utan att jag vet att det står redo. Jag tänker också handla och fylla frysen så att det finns ett par rätter med lättlagad middagsmat, det minns jag att jag uppskattade sist. Då hade jag i och för sig nog även gjort färdiga matlådor, men så blir inte fallet den här gången. Kanske att man hinner baka något.

Jag kände dock igår att min plan har en liten hake, insåg nu att i samma ögonblick som vi flyttar hem (vi tänker nämligen flytta tillbaka till huset efter BB och vara där första veckorna) så måste vi ju baxa tillbaka prylarna? Hade som bara tänkt att huset kommer stå redo, och vi har BB-väskan på stugan så att det bara är att åka. Men alla kläder och prylar sen kommer ju vara kvar på stugan, så huset må vara städat men… tomt. Nåja, ser framför mig hur det kommer bli Jakob som får åka och hämta allt och hur jag sedan med öm kropp dag 2 efter förlossning kommer virvla runt och packa upp allt i huset så att det inte förfaller in i stökets dimma…. Allt handlar om prioriteringar. Men det kan inte bara vara jag som känner att man vill ha det fint och förberett när man kommer hem med en liten bebis??

Okej, det blev ett sidospår för egentligen hade jag tänkt skriva om vår regniga men mycket trevliga midsommarafton! Alltså, regnet? Det var verkligen inte ”några skurar och lite kallt” – det fullkomligt hällde ner regn exakt hela dagen. Man behövde ju paraply varje sekund man var under bar himmel? Rätt ovanligt ändå. Vi mådde i alla fall mycket gott i stora tältet där vi satt med infravärmare och filtar, och det var de små barnen som kunde bli lite otåliga men tack vare fotbollens dragningskraft så fanns det alltid någon som satt inne i soffan och kunde agera barnvakt medan de lekte. Så, en ovanligt sittande midsommar som för min del passade rätt bra, hehe.

 

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)