26 Maj

Baddag och brända armar

Lördag! Här sitter jag med datan inne vid badkaret där Edith plaskar omkring. ”Varför går ni inte ut i finvädret!?” tänker kanske du. Och ja, vi har faktiskt ätit frukost i finvädret och barnet har spatserat omkring sin fader som försöker laga min cykel. Men nu är fadern och inhandlar någon pryl som fattades, och vi passade på att bada av oss gårdagens sand (eh, ja – hon gick och la sig alldeles obadad).

Igår packade vi nämligen picknick och åkte iväg för sommarens första stranddag! Det var alltså nästan 30 grader i Piteå igår (säger inget om det så har jag inget sagt). Jag och Edith var där redan strax efter 9 på morgonen och då var det alldeles ljuvligt vid vattnet! Vindstilla och liksom fortfarande lite, lite svalt i luften. Sedan anslöt broder Martin med familj, så Edith och Herman hade fullt upp med att leka i sanden och vattnet. Vattnet var faktiskt inte alls nå kallare än vad det är typ under hela resten av sommaren. Dock rätt skitigt, med pollen och skräp från träd. Sedan åkte vi hem till mor och far för tacomiddag ute i det fria.

Jag ska ju inte vara i solen både för medicin jag äter under graviditeten och bara allmänt på grund av graviditeten så jag hade fullt upp med att flytta runt filtar under skugga, och satt enligt mig själv i skuggan större delen av dagen. På kvällen? Bränd på både armar och ben. Aaah. Det finns ingenstans att fly! Solen hittar mig vart jag än går! Jag är fången i skuggfällan! Jag måste ju ändå exponeras för strålarna någon gång då och då eftersom jag har en 2-åring att hänga efter – men jag vill ändå hävda att jag verkligen höll mig i skuggan. Känns som att få underkänt på provet när man kommer till läkaren nästa gång och är brunare än någonsin. Jag trodde faktiskt inte det skulle bli så farligt med ”gravid under sommaren” men fortsätter det såhär med vädret i åtta veckor till så kommer det inte bli roligt alltså. Fördelen är väl att man får låta de andra springa desto mer, hehe. ”Doktorn sa att jag måste hålla mig i skuggan” ska jag säga när jag ligger och sippar kall lemonad i hängmattan.

Nåja, jag ska försöka att inte göra de här veckorna till en enda lång höggravid-människa-som-klagar-på-krämpor-och-värmen-som-alla-andra-längtat-efter-harang, men om det skulle bli så, så ber jag er ha överseende.

Nu blir det snart lunch och sedan fotboll! Hoppas du får en trevlig lördag!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)