14 Maj

Sommarhelg genom mobilen

Vilken härlig långhelg vi har haft! Verkligen sommarvärme, och inte som i ”varmt för att vara den här årstiden”, utan ”passa på och njut för såhär varmt är det inte ens stor del av den faktiska sommaren”. Och ja, jag ska erkänna att jag redan känner lite värmepanik i solen (så är det ju i vanliga fall också, så tänk nu då när jag är gravid..!), men jag trivs hemskt bra av att kunna sitta i skuggan och det ändå är milt och skönt. Sommaren är ju inte heller gjord för små lättbrända barn, de vill springa omkring ute hela tiden och det ska smörjas, fast helst ska de ha heltäckande kläder, fast de vill helst bada utan kläder alls, och sedan är det ju egentligen inte bra att smörja för mycket men de blir väldigt varma med kläderna, och inte vill de ha keps på huvudet som inte heller går att smörja in på grund av håret osv osv. Edith känns också som ett potentiellt extra-lättbränt-barn med sitt röda hår och sina ljusa hy. Och sina föräldrar. Vilket inte passar speciellt bra in med hennes för tillfället bestämda attityd.

Nämen, tycker ni att ni redan hör en liten klagande sommarvärme-ton? Nåja, det kan så vara, men mycket är härligt också. Men jag ska inte försköna det hela heller, sommaren har minsann plus och minus som alla andra årstider.

Ska vi ta en liten sväng via mobilbilder genom helgens evenemang?

Torsdag:

Extraledig dag! Edith gör en kanonsovmorgon och sedan möter Martin och Herman upp hos oss och vi cyklar till Star där det är Star-loppet (ni minns väl min bragd från förra året). Även om jag saknar att springa så känner jag mig hemskt nöjd över att stå vid sidan av det här året, hehe. Vi äter hamburgare, hittar två småtigrar, ser årets första fotbollsmatch och sedan på kvällen grillar vi ute och hänger hos Viktor och Sarita med ett gäng.

Fredag:

Jakob jobbar, men jag och Edith är lediga så vi packar in oss i bilen efter en lugn morgon och åker till Luleå där mor och far står med husvagn eftersom det är EFS Rikskonferens där. Där blir vi kvar hela eftermiddagen, gungar och tittar på höns. Sedan sluter Jakob upp och vi hinner vara med på kvällsmöte innan vi bilar hem i sommarnatten.

Lördag:

Vi äter lite snabb frukost innan vi beger oss till Jakobs föräldrar för förmiddagsfika, soligt häng, grillunch och en Edith som mycket nöjd lekte med vatten och plastkoppar ungefär hela dagen. På kvällen bar det av hemåt för att förbereda inför Eurovisionkvällen som vi bjudit in vännerna till. Tilltugg, vänner och final. Trevligt!

Söndag:

En riktig smått-och-gott-dag! Vi börjar med en lång frukost (vi är riktigt bra på helgfrukostar nu för tiden), sedan pysslar vi utomhus med vårstädning på gården. Rensar i pallkragarna (som överlevde vinterns snömängd, hurra!), krattar och kör bort skräp. Sedan åker jag in till stan för att akut uppdatera både min och Ediths sommargarderober. Dyrt att vara gravid på sommaren!? Det behövs ju liksom speciella, svalkande kläder då, övriga året kan man ju bara ha ganska samma som jag hade förra gången. Nu införskaffades det i alla fall t-shirts, shorts och en mycket luftig klänning som jag planerar att bo i. En baddräkt har jag också köpt sedan tidigare. Sedan dessa barn som ju behöver helt nya garderober var tredje månad typ, nu var det dags för shorts, gympaskor (och sandaler behöver man ju också!), tunna t-shirtar och långärmade, keps. Det är inte billigt att vara sval i sommar inte. Hem för skogsvandring, veckohandling (tycker alltid det är svårt vad man ska äta för middagar på sommaren, vill typ bara äta sallad med melon när det är varmt), och gemensam grill tillsammans med mor och far. Kvällsbad för Edith och senaste avsnittet av Handmaids tale.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)