14 Feb

Vecka 1-12

Första perioden då? Den fruktade första perioden. För min del är det här i alla fall den jobbigaste biten (okej, den absolut höggravida var väl inte toppen heller, men då var det i alla fall nära förlossning). För vad innehåller den? Jo, oro över missfall, man blir supertrött och superhungrig, ingen vet varför man plötsligt är supertrött och superhungrig, molvärk i magen, man känner ingenting från bebisen, det är skitlänge kvar till BF och veckorna går megalångsamt. Tur att man åtminstone har glädjen över att man blev gravid, men det vågar jag ändå knappt tro på under de här veckorna.

En sådär period, helt enkelt. Nu blev den också precis innan jul där, så mitt julpepp gick från 160 procent där i november till max 7 procent där i december. Jag var bara sååå trött och hade ingen inspiration till något alls. Sedan gjorde ju veckorna men den huvva visdomstanden inte precis saken bättre, fy vad jag var låg där ett par veckor. Ont i munnen och nygravid och fick inte ta ”starkare smärtstillande” som typ en vanlig ipren.

Nåja, den här gången berättade vi åtminstone för familjemedlemmar redan i typ vecka 7-8, så det var ju då skönt att de visste över jul. Edith lärde sig snabbt att svara ”toojatyyytter!” på frågan ”Edith, vad ska du bli?” så det använde vi som berättartrick. Bara det att ingen hörde att hon sa storasyster så hon fick upprepa det både tre och fyra gånger innan någon i sällskapen kopplade. Mamma trodde hon sa ”bagare”…….

Hur som helst, det som var skönt var att vi fick ett tidigt ultraljud redan i vecka 7 så då insåg jag ändå att det faktiskt var något som levde därinne – redan då! En liten kidneyböna som bara var en centimeter stor. Men fortfarande kan ju mycket hända, så sedan var det väldigt härligt att få gå på det efterlängtade barnmorskebesöket i vecka 12 och lyssna på hjärtat.

Och tänk, det slog! De första osäkra veckorna var förbi!

Nåja, sämre ultraljudsbild får man nog leta efter. Den lilla kidneybönan är alltså mellan de två små kryssen där. I skuggan. Barnmorskans kommentar var ”Ojdå. Den bilden blev inte bra.”

 

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)