22 Jan

Nytt jobb

Just ja, nu ska jag berätta om mitt nya jobb! Sedan jag fick Edith så sökte jag ju tjänst i Piteå istället för i Luleå, och började jobba på en administrativ tjänst i Piteå församling. Istället för att arbeta som kommunikatör, som jag jobbade som tidigare. Jag ville nämligen gärna jobba som kommunikatör i Svenska kyrkan och i Piteå fanns det då bara två sådana tjänster. Inte så stor chans att de skulle bli vakanta direkt.

Och jag har trivts jättebra! Speciellt med arbetsplatsen och kollegorna, och har verkligen blivit väl bemött av min chef angående föräldraledigheten, deltiden, omkastande av schema, få styra ledighet på sommar och vid jul själv i stor mån. Och jag har trivts bra med arbetsuppgifterna också, men när det så i slutet av hösten kom ut en ny tjänst som kommunikatör i Hortlax församling här i Piteå så kände jag bara att den tjänsten var som gjord för mig.

Min lokala församling, få jobba som kommunikatör, till och med få starta upp kommunikatörsarbetet i en församling. Förstår ni hur mycket jobb jag kommer ha/kunna skapa mig?? Så det kändes helt magiskt roligt när jag sedan fick veta att tjänsten var min. Längtar verkligen efter att få vara kreativ igen tillsammans med arbetslaget! Kunna styra mitt arbete och skapa jobb när det är lugnt! Hämta inspiration från andra församlingar! Träffas i infonätverk, samarbeta med församlingarna i Piteå.

Men sedan var det såklart sorgligt att behöva meddela det till min nuvarande arbetsplats och jag kommer sakna dem, men jag vet att de garanterat hittar någon annan. Och de förstår ju att jag vill tillbaka till det jag utbildat mig till.

Så! Första mars börjar jag (tre månaders uppsägningstid, ni kan förstå att det är lång tid för en sådan ivrig typ som jag) och jag har så mycket jag vill dra igång med. Vilken lycka att få känna en sådan arbetsglädje!

22 Jan

Helguppdatering

God morgon måndag! Eller ja, lunchtid snarare. Har med mig min bästa när-man-inte-har-lunchlåda-lunch. Tillbehör till att göra omelett! Tre ägg, och sedan de tillbehör som finns i kylen. Ibland bara någon halvskruttig tomat och en bit fetaost, idag fanns det lite tacoköttfärs från igår samt riven ost, paprika och bladspenat. Och sedan gör jag omeletten på lunchen. Knäcker ihop äggen, rör ihop dem, häller ut i stekpannan med en klick smör först. Sedan i med toppingen. Klart efter ett par minuter. Och du får känna dig som Ernst i lunchrummet.

Är för övrigt fortfarande skärrad efter att Jakob ringde imorse (jag åkte tidigare till jobbet och han skulle lämna på förskolan) och sa att Edith hade satt i halsen. Tack och lov hade hon kommit till garaget där han var och hämtade stövlar, så han såg att hon hulkade. Fingrar i halsen, upp och ner, kräktes upp det som fastnat vilket troligtvis var någon brödsmula eller någon bit tacochips som hon hittat på golvet. Ledsen och rädd efteråt, såklart, lillvännen. Och fy så fort det går! Usch, vill bara skaka av mig det, vara sjukt tacksam att allt gick bra och aldrig mer lämna henne ur sikte. Eller släppa ut henne på vägen. Eller låta henne bada. Okej, stannar där.

Har ni haft en bra helg? Vi har hunnit med tårtkalas och sedan På spåret-kväll hemma i fredags, och i lördags var det mysmorgon, besök hos mor och far och sedan tjejmiddag hos Lina. Så otroligt trevligt och mysigt! Vi var sex stycken med både ”nya” och gamla vänner så det ger liksom extra mycket att prata om. Och bara få sitta ner utan barn och bli bjuden på god mat, såå välkommet.

Sedan i söndags blev det spontan våffellunch med Hantons, Jakob åkte till Skellefteå och köpte en snöslunga (välbehövligt!), veckohandlade och jag gjorde ett städrace hemma innan vi fick besök för tacomiddag. Sedan gick jag och la mig kl 21 eftersom jag var trött och hade ont i huvudet – så otroligt skönt att vakna 6.30 och ha sovit 9,5 timmar!!

Nu räknar jag ner lite till helgen, eftersom vi har en fullspäckad vecka med något möte varje kväll, Stockholmsövernattning för Jakob, med mera. Drömmer om att boka in en datenight med Jakob till helgen, med bio och mat på Tage. Men det får vi se.

Trevlig måndag!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)