3 Jan

Osexig längtan

Jaha, och så var den härliga julledigheten över och vi har börjat jobba igen. *sorlig bakgrundsmelodi* E har lyxen att få hänga med sin lediga farmor på dagarna den här veckan, så hon har jullov lite till.

Det kändes faktiskt väldigt mostat att börja om med vardagen den här gången, gjorde det inte det? Hade kraftig söndagsångest på nyårsdagen, trots att jag ju egentligen är en vardagsjunkie. Men det kändes bara inte riktigt som att jag var klar med att vara ledig tillsammans med familjen, hehe. En vecka till ledigt hade inte gjort något. Och sedan får vi väl ändå konstatera att det just den här årstiden lätt blir det klassiska vardagssnurret, mörkt när man åker, mörkt när man kommer hem, hämta, lämna på förskola, äta middag, sova. Nästa dag. Alltid lite trött för att man aldrig får se solen. När man är ledig så hinner man i alla fall vara ute under de få timmarna med dagsljus.

Okej, nu ska jag inte ta i, just den här veckan har vi faktiskt några olika trevligheter som lyser upp i vintermörkret, nyårsdagen spenderade vi exempelvis traditionsenligt med att hyra tennishallen med släkten och avslutade med pizzahäng, och igår var det tacomiddag och tårta hos Jakobs familj tillsammans med hans släkt. Och ikväll blir det tårta hos Hanna. Ingen vecka som innehåller tårta en eller flera gånger kan bli en dålig vecka. Om du frågar mig.

För övrigt så längtar jag väldigt mycket efter helgen då jag har utlyst städhelg! Jakob tyckte det lät enormt osexigt att längta så mycket till städhelg när jag berättade det igårkväll. Men jag riktigt tvingade mig att spara julpyntet nu under nyårshelgen, bara för att jag ville dra ut på det och hinna längta lite mer efter det krispiga. Låta effekten bli ännu större. Plus att jag har varit superduktig på att blunda för stökigt hela-familjen-är-lediga-hem, vilket ju kommer göra det ännu härligare när man väl får ta tag i det.

Så, till helgen blir det till att:

  • ta bort julpynt
  • åka bort med all återvinning (kartonger, pant från helgerna osv)
  • ställa fram nya sakerna som vi fått i julklapp
  • storstäda
  • tvätta upp lakan, handdukar, myskläder osv
  • rensa vinden (efter både jul och tömma-pysselrums-insats)
  • köpa krispiga tulpaner och eukalyptus och sätta i glasvaser
  • göra veckomeny igen och storhandla (vill handla till smoothies, frukt, sallader – krisp!)

Jamen ni förstår ju, hur härligt? Hittar inget osexigt alls med den här listan.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)