31 Okt

Mörka dagar

Ja, nu lät rubriken kanske lite väl dramatisk, men det är inte mycket ljus att hurra för nu alltså. När ska man fota exempelvis?? Hade tänkt passa på att fota någon julkortsbild på Edith (okej, kräks lite av mig själv när jag är så pretto kring sådant här men det är ju så kuuul) men det är svårlöst. Får bli till helgen antar jag.

Sedan är ju övergång till vintertid ingen hit när man har småbarn. E som jämt har vaknat mellan 6.15.6.45 vaknar ju nu då 5.15…. Trots att hon ju somnar en timme senare. Gäsp! För vår del i norr hade vi ju utan problem kunnat ha vintertid hela året, eftersom vi inte precis behöver flytta fram klockan en timme för att få ljusare kvällar på vårkanten. Tro mig, sommartid har vi det ljus vi behöver.

Hur har ni det själva i vintermörkret? Själv känner jag mig lite piggare och mer inspirerad efter några veckor av trötthet. Tror det är en kombination av julpirr och D-vitaminerna som jag har börjat äta sedan ett par veckor. Ja precis, D-vitamin. Ni förstår väl att vi behöver det här uppe?? Bleka och glåmiga stackare hela bunten. Jamen än sen då om det är placebo, det viktigaste är väl ändå att jag känner mig lite piggare. Hehe.

Jag har för övrigt funderat lite kring det här med tillrättalagda liv på nätet under de senaste dagarna, av olika anledningar. Från några olika håll har jag hört att man inte vill se iordninglagt och tillfixat – att man vill ha ”verkligheten” och inte massa pretentiöst dravel som ger ångest för att man ska vara sämre själv.

Och ja, jag fattar ju att jag självklart hör till den kategorin som tillrättalägger och piffar. Inte lägger jag upp bilden på Edith när snoret rinner eller bilden på frukosten som bara blev rånsmulor och ett halvtomt smörpaket. Men kring detta har jag några tankar:

1. Man väljer sitt flöde. Har aldrig förstått folk som blir provocerade av bilder som folk man har valt att följa lägger upp. Sluta bara följa?

2. Jag vill ha inspiration i mitt flöde, inte bara vardag. Från människor man känner och gillar vill man ju ha allt de bara gör för att det är kul och intressant, och i övrigt vill jag ha recepttips, debattinlägg, vackra foton, feminism, inredning, osv. Jag vill inte bara ha rånsmulor och tomma smörpaket. Snälla någon, det har jag nog av live hemma. Och ja, sedan gäller det ju att man tar det som just inspiration. Och inte som ångest över att jag-borde-vara-lika-duktig-och-lycklig-som-den-där-människan-verkar-vara. Efter så här många år av sociala medier börjar vi väl ändå veta allihopa att det alltid finns fler dimensioner av livet? Att alla andra också någon gång är ledsna, deppiga, tråkiga, trötta och besvikna? Även om inte deras senaste inlägg handlar om just morgonens bråk med sin partner över att hen hade slarvat bort ett par av barnets vantar (hände ”några kompisar” igår…….)

3. För mig då som har bloggen, så är det ju utmaningen i att ta ”fina” bilder som ger inspiration. Eller okej, jag gillar ju väldigt mycket texten som redskap (men där tycker jag också att jag bjuder på fler nyanser av livet) men när det gäller foton så är ju själva nöjet att få piffa för en bild! Hitta ljuset, leka vinklar, redigera. Kul!

Sedan förstår jag självklart att det måste finnas nyanser i våra flöden också, så att inte världen framstår som en annan plats än vad den är. Men olika människor kan förhoppningsvis representera olika typer av konto, baserat på deras egna intresse. För min del ser jag mitt instagramflöde som en källa till inspiration för just mina intressen. Inte som ett fönster till verkligheten.

Äh, en liten reflektion bara. Nu mina vänner ska jag åka till mormor (där Edith redan är med mor) och äta köttsoppa!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)