17 Okt

#metoo

Ingen som finns på sociala medier just nu kan undgå den våg som sprider sig bland kvinnor. En hashtag som kvinnor postar för att uppmärksamma hur många det är som något gång blivit utsatta för sexuella trakasserier av något slag, just för att visa hur enormt utbrett problemet är. Det är inte bara någon enstaka person där folk gormar om att de över ”överdriver” eller ”får skylla sig själv”, det är liksom alla. Din kompis, din kollega, din syster, din mamma. Din dotter.

Det är så otroligt sorgligt att se det sådär svart på vitt. Att scrolla genom flödet och bara se inlägg efter inlägg. #metoo. Jag med. Och jag. Och jag.

Och jag.

Helt vidrigt. Hur känner killarna det? Eftersom det är en sådan enorm massa som blivit utsatta, så måste mängden utsättare också vara gigantisk. Hur går tankarna när de bläddrar förbi? Har de förmågan att rannsaka sig själv, reflektera över hur just de behandlar kvinnor? På krogen, på jobbet, hemma?

Jag bara hoppas att makthavare tar det här på allvar någon gång. Och tjejer, nu hjälps vi åt att sprida lite extra systerlighet va? Vilka huvva superhjältar vi är ändå.

17 Okt

Umeå tur och retur

Fort var det tisdag efter en härlig helg i ett höstigt Umeå. Vi gjorde en snabbvisit där från lördag-söndag eftersom vi ville säga hej och se Jakobs systrars lägenheter! De bor i Umeå båda två nu, vilket ju är perfekt när man vill göra en miniutflykt och kunna hälsa på dem samtidigt.

Vi åkte alltså lördag morgon, och hann sedan med en snabb IKEA-tripp med hela Jakobs familj (föräldrarna var också på besök), besök i lägenheterna som var jättemysiga, lite häng på vårt hotellrum som råkade bli ett deluxerum (hehe), middag på restaurang och spelkväll med ett roligt gäng – innan vi åkte hem på söndagen efter hotellfrukost.

Edith var verkligen en kanonresekompis, sov stora delar av bilturerna, nöjd och glad på olika besöken, flyttades över utan problem på natten mellan bil och hotell. Alltså, visst märker ni att jag verkligen har tagit tillvara på föräldraförmånen att få skryta obehindrat om sitt barn? Hehe. Så, om någon tycker den här bloggen är väldigt team Edith så är det för att den just är det. Jamen, vad ska man göra? Det går ju inte låta bli när man är förälder till ett sådant strålande barn. *Lalala…*

Sedan ska kanske nämnas för verklighetsbalansen att hon var supertrött på söndagskvällen när vi var och lyssnade på när kören sjöng (där mor och far är med), och således skötte sig lite mindre galant. Så ja, det finns sådana tillfällen också.

Veckan är rätt lugn, men jag laddar för kommande veckan som troligtvis blir mindre lugn. Ska hjälpa Luleå stift (min förra arbetsplats) med att filma och intervjua biskopskandidater, så det blir nog en hel del resande. Kul och spännande! Förhoppningsvis är det inte allt för många, så att jag hinner vara hemma med Edith någon dag också.

Några stackars mobilbilder blev det från helgens tripp.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)