1 Sep

The Handmaids tale

Okej, jag förstår att det här kanske är omåttligt tråkiga inlägg men jag har fått något serie-il som jag bara måste få skriva om. Har sett några serier som på gott och ont lämnat mig konstigt tom efteråt, sådär att man verkligen levt sig in i serien. Jag har också sett ovanligt mörka serier? Tror jag snart måste köra ett race med typ Downton Abbey, den blev jag sugen på nu. Måste ju dock se Outlander när den kommer här i september, så det kanske blir tajt.

Game of Thrones
Jag vet att jag redan har tjatat om det, men eftersom det var säsongsavslutning i måndags så måste jag bara återigen kommentera vilket nutida mästerverk detta är. Jag satt okryddat med puls hela sista avsnittet, för även om det faktiskt inte händer något i en scen så är känslan att det jämt kan hända något. Det kan verkligen vända åt vilket håll som helst, exakt hela tiden. Otroligt. Nästa säsong (och den absolut sista) sägs komma våren 2019. Whaaat!? Det borde vara straffbart att låta oss vänta så länge.

Big little lies
En serie på HBO som var ganska speciell, men samtidigt väldigt intressant. Vi får följa några olika kvinnor under en tid när ett mord har begåtts. Den är liksom svår att beskriva? Men gillar man att följa olika kvinnor och deras situation så ska man se den här. Ett starkt ”Bra!” till den serien.

The Handmaids tale
Nu kommer jag till det här inläggets höjdpunkt. Alltså den här serien? Jag var så otroooligt skeptisk innan. Trodde bara den var supermörk. Och ja, låt oss vara ärliga – den var ju mörk men också något helt annat än vad du någonsin sett innan. Jag fullkomligt sträcksåg den. Kvinnokamp! Överlevnad! Mod! Människovärde! Serien utspelar sig i en framtid där människor på grund av miljögifter och annat nu inte kan få barn. Och efter att USA drabbats av inbördeskrig styrs nu landet ”Gilead” av en fanatisk religiös regering som med våld samlat ihop alla återstående fertila kvinnor, för att bli Tjänarinnor åt rika par som inte kan få barn. Ja, ni förstår kanske deras uppgift, hur de sen ska ligga med herren i huset under deras fertila dagar samtidigt som frun är i rummet. Ah, jag känner att jag inte ens kan sammanfatta den här serien för det finns liksom så många historier men ni bara måste se den. Den väcker så otroligt mycket tankar.

(Och kom nu inte och muttra över att det bara är våld och sex, alltså människor som klagar på att det är för mycket snusk – vilka är ni pryda varelser?)

Ja, det är ingen idé jag försöker beskriva den mer. Se den på HBO. Gör det bara. Nu mina vänner ska jag jobba ett par timmar till, sedan ska jag pussa Edith skrynklig innan jag blir hämtad av Hanna för att åka mot flygplatsen. Stockholm! Tjejmilen! Tjejhelg! Nu kommer vi!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)