10 Aug

Förrådsrensning

Så kom den äntligen. Min förrådsdag. En hel dag, utan man och barn. Ensam i huset. Rensandes av vartenda utrymme jag kan komma åt. Underbart!

Skämt åsido, det var väldigt härligt att kunna städa upp på vinden där vi har vårt lilla förråd, i pysselrummet på nedervåningen som också har tjänat som något slags förråd (det rum som vi nu har bestämt är kommande renoveringsobjekt och att det görs i höst, längtar!!), i kökslådor, i pärmar med papper, i Ediths garderob, toaskåp osv. Sedan hann jag tvätta lite lakan samt dammsuga innan vår hemflytt som är planerad till på söndag. Jag tror att anledningen till att jag gillar känslan så mycket är att mitt kontrollerande jag och mitt präktiga jag möts i en obehagligt nöjd sambadans när jag får ”vara redo”.

(Och alltså – missförstå mig inte, det är inte samma sak som att vara pedant. Min mamma skulle rysa av obehag om hon fick veta att jag inte torkade ur alla lådor jag städade i, utan bara ”ställde i ordning”. Dammsuger inte bakom soffan heller. Berätta det inte, okej.)

Det märks att vi är utvilade för nu börjar projektglädjen smyga sig på. Vi ska plantera några bärbuskar, ett gäng med rosenbuskar vid tomtgränsen och imorgon börjar Jakob och hans far med fasaden på huset! Otroligt spännande att se hur det kommer bli. Vi ska alltså byta eternitplattorna mot mörkgrå träpanel, samt byta/piffa staket, måla garageport, nya lampor och så.

Lovar före- och efterbilder i vanlig ordning!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)