20 Jul

Höstkärlek

Okej, alla ni sommarälskare kan blunda nu. Mitt i högsommaren (nåja, svinkallt och regnigt i veckan) så kommer mitt årliga höstpirr-inlägg. Hehe.

Men alltså, det är så intressant det här med sommaren, för jag tycker genuint om den. Jag tycker det är härligt med aktiviteterna, det kravlösa, värmen, allt som man gör lite ”hovendroven”, och framför allt ledigheten. Älskar ju att vara ledig, speciellt när vi alla är lediga tillsammans. Jag tycker liksom att sommaren går under kategorin ”väldigt härligt” och jag ser verkligen fram emot den.

Men. Det får det inte att pirra i mig såsom tanken på hösten får. Och här kanske jag är en orimlig människa, men jag tycker så otroligt mycket om höststarten. När man efter sommarens pusslande och orutin, plötsligt får landa i veckomenyer, vardagar, helgaktiviteter och rutin. När man har tagit en sommardag för att röja upp alla förråd (inte gjort än, hehe, men ska göras), när man har packat upp allt från stugan, tvättat upp och packat bort sommarens kläder. När huset är storstädat och när man får fylla krukorna med nya blommor, kanske ändra om något litet hemma. När man har gått typ oduschad och i samma två tröjor i flera veckor, och sedan får ta en sväng till frissan, kanske köpa något nytt höstplagg (årets bästa klädårstid måste vi väl alla vara överrens om). När man har varit ute i väder och vind och plötsligt får krypa in i hemmet, tända ljus och se serier. När man får köpa en ny förskole- och höstgarderob till Edith, märka upp med små lappar, ta bort kläderna som blivit för små. När man får börja längta efter julen, vår första jul i huset.

Känner ni inte också det? Höstmyset?

Efter några år med deltider, vikariat, föräldraledigheter, pusslande och annat så ser jag också fram emot den första hösten på länge med likadana veckor. Med två fasta heltidstjänster i grunden (jag och Jakob kommer dock vara lediga varsin dag i veckan), med normala helgdagar (jobbar bara veckodagar nu, underbart!) och med Edith som börjar förskolan i augusti. Åh, jag ska verkligen njuta av en stabil höst! (Även om jag kommer sakna den lilla barnakroppen exakt varje dag, men vara-borta-från-sitt-barn-förskolevåndan kommer i ett annat inlägg)

Men jaja, hösten kommer så småningom, först ska jag jobba klart min uddavecka som jag jobbar nu (var ju ledig förra veckan), sedan ska jag ha fyra veckors semester och njuta som bara den. Och sen, mina vänner. Sen kommer den.

Hösten.

edith-herman-160916_6

20 Jul

Två favoriter

Ville bara visa ett par söta bilder på mina två favoritminisar, min dotter och hennes kusin Herman. Det är ändå härligt hur två så rörliga typer kan bli så väldigt roade av en promenadsväng på gräsmattan i cykelkärran. Det kändes som att de kunde sitta hur länge som helst. Och märkte man att de blev distraherade, då kunde man bara låta skumpa till lite extra så fick de snabbt den lilla stunden av rädsla i blicken som behövdes för att hålla fokus igen. Skräckblandad förtjusning, ni vet.

Ibland slår det mig – att tänk, hur självklara de här två är just nu, och hur vi kanske förhoppningsvis om några år har ett helt gäng av småkusiner som vi liksom då kommer tycka är precis lika självklara och förundrat säga till varandra ”tänk när ni bara var två små filurer??”.

Så tacksam över dessa två!

Edith och Herman 170715_2 Edith och Herman 170715_3Edith och Herman 170715_1 Edith och Herman 170715

 

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)