17 Jul

Sommarlördag

Vi hade en härlig sommardag i lördags! Eller, vi har faktiskt haft en riktigt härlig sommarvecka, men alltså även en bra lördag. Trevligt för oss. Efter lunch åkte vi nämligen till Bergsviken för att först bada lite hos morbror med Lina, Anna och barnen. Edith verkade kunna bada huuur länge som helst. Blev galen när vi tillslut tog upp henne.

De är perfekta de här små poolarna, och det bästa är att det är en sådan vi (nåja, Jakobs morfar) har köpt till stugan och som de bygger altan till i veckan. Många badstunder att se fram emot!

Bad 2017 Bad 2017_3 Bad 2017_4 Bad 2017_5

Efteråt åkte vi vidare till mor och far där familjen samlades för grillmiddag. Det var länge sedan eftersom många har varit på olika håll senaste dryga veckan. Efter maten åkte vi iväg på musikcafé på Storstrand, innan vi landade hos mor och far igen för snacks och spel ute i glasverandan. Vårt lag vann. Så jag kunde somna lycklig.

Grillning 2017_7  Grillning 2017_5 Grillning 2017_4 Grillning 2017_3 Grillning 2017_2

17 Jul

Fågelungar

För att ha bott här så få dagar så har det redan hänt något spännande. Nu ska ni få höra. För ett par veckor sedan såg vi det. Födelsens under! I den tomma ljuslyktan på en av sovrumslängorna så fanns nämligen en dag ett litet fågelbo med tre mycket nykläckta små (då rätt fula) fågelungar. Fullt synliga till min stora förtjusning.

Vi har ju såklart lämnat dem i fred och bara snabbt tittat till dem ibland, men så plötsligt härom dagen så var det dags för utflytt. En åt gången flaxade de iväg, ut mot nya äventyr. Eller ja, de stannade rätt länge nere på golvet faktiskt. Typ hela dagen. Jag var mest orolig att någon skulle trampa ihjäl dem eller råka öppna dörren och knosa dem. Kallade mig ”Fåglarnas väktare” och sydde mig en liten fjäderbrydd mantel som jag svepte en varningens flagg med när någon gick för nära dem. Ingen olycka skedde. Idag var de borta. Hoppas de flyger här omkring!

Och att inte en katt tog dem.

Faglar_2Faglar_1

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)