13 Jul

Stugtider

Sommaren är här! Nu är vi nämligen installerade på stugan. Alltid när man kommer hit så tycker jag liksom att det har gått så väldigt fort sedan förra sommaren. Men ja, det är väl det klassiska ”tiden går fort alla dagar om året”-fenomenet. Inget nytt under solen. Jag ska sluta tjata om det.

Hur som helst, vi kom tisdag eftermiddag och igår försökte vi komma i ordning, vi gjorde nämligen tre nya luckor till vår bokhylla, så att vi fick mer förvaring. Mycket välkommet! På kvällen åkte vi iväg till ett sommarcafé vid fyren i Jävre med ett gäng kompisar och det var nästan överraskande mysigt? Inte att träffa kompisarna, men både caféet var över förväntan och sedan förvandlades ju den grådaskiga dagen till en strålande kvällssol, vilket vi njöt av där bredvid vattnet. Första riktiga semesterkänslan!

Att jag och Jakob fick turas om att springa bakom Edith som bara vill gå och gå och gå, ja det får man ta antar jag. Hon är verkligen inne i en ”hääjj!”-period nu. Ingen går säker. Det satt en gubbe längre bort vid vattnet med bar överkropp och en… mycket tydligt framträdande mage, och eftersom hon älskar sin egen mage väldigt högt så började hon ju glatt peka och säga ”babae” som vi internt vet är hennes ordet för ”mage” och tittade ivrigt på mig för att jag skulle bekräfta ”jaa, maage!”. Men det kunde jag ju inte göra. Inte när magen var så tydligt stor. Gubben och hans fru trodde dock hon sa ”pappa”, och konstaterade att ”nej, han är inte din pappa”. Edith bara tittade oförstående på dem och jag styrde snabbt iväg henne eftersom jag såg att det var nära i antågande att hon skulle dra upp tröjan och demonstrativt klappa på sin egna lika framträdande mage.

Här om dagen gick hon också fram till en man som solade på mage och strök honom på hans flinta huvud.

Hur som helst, vi är på plats! 

Stugan 2017Stugan 2017_2 Stugan 2017_4 Stugan 2017_5 Stugan 2017_6 Stugan 2017_7 Stugan 2017_9

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)