10 Jul

Spontanhajk och bilsemester

God morgon skulle jag skriva tills jag insåg att klockan är 14.30…. Och det är inte för att vi har haft sovmorgon, utan för att vi bara har fnulat på här hemma hela dagen. Mycket välbehövligt eftersom vi kom hem sent igårkväll från vår härlig spontantripp. ”Var har ni varit?” undrar kanske du. Vi tog bilen hela lilla familjen och drog ner till Umeå på fredagskvällen. Sov över på ett klassiskt 2+ hotell där även frukosten var en besvikelse (ve och fasa), men trots detta höll vi modet uppe och bilade vidare till Ö-vik där vi mötte upp ett helt gäng med kompisar som tältade i Skuleskogen. Och sedan hakade vi på dem under lördagen och vandrade på lederna där! Vilken dag!

MinisemesterMinisemester_1 Minisemester_2 Minisemester_3 Minisemester_6

Vi var helt nöjda över hur bra vi hade tagit oss ur vår comfort zone, haha, vandring är nämligen inte det vi vanligen sysslar med. Speciellt inte med en 1-åring…. Men Edith var på kanonhumör hela dagen, trots konstiga mattider, sovtider (och sovplatser) och mycket sittande i ryggsäcken.

Minisemester_7 Minisemester_4 Minisemester_8 Minisemester_9 Minisemester_10

Vi gick nästan två mil enligt våra mobiler (även om det enligt kartan bara skulle vara drygt en mil…?) i både nerförs och uppförs, och var av förklarliga skäl rätt möra i kroppen dagen efter. Jakob bar ju Edith på ryggen samt lite annat, och jag bar dagens packning i brorsans lånade fjällrygga. Bra träning! Vi hann till och med stanna för ett iskallt dopp.

Minisemester_11 Minisemester_12 Minisemester_13 Minisemester_14

När det var sovdags tackade vi för oss och körde till Prästänget ett par mil bort där mor och far står med husvagn några dagar. Där övernattade vi, och sedan hade vi en härligt lugn och solig dag med dem under söndagen! Innan vi spettade hem hela vägen igårkväll.

Minisemester_15 Minisemester_17 Minisemester_19 Minisemester_20Minisemester_18Minisemester_21

Vilken mysig semesterstart! Jag fick även en förnimmelse av framtida familjeresor med ännu större barn som inte ens behöver blöja och välling, och kände sådant pirr över hur mysigt det är det här att packa in hela familjen och allt man behöver i en bil, och sedan bara göra som man vill några dagar. Ja, alltså eventuella syskonbråk och sura barn är inte medräknat i den ekvationen.

Idag har vi bara tvättat och packat upp, för imorgon blir det till att packa ihop allt igen och flytta ut på stugan! Det ska bli mysigt (hoppas jag, hehe, först ska vi bara lyckas få in oss alla tre i vår sovstuga) och förhoppningsvis blir vädret lite bättre. Ser fram emot många lediga veckor!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)