9 Jun

Nationaldagen

Just ja, vi har ju inte nämnt nationaldagen. Vad gjorde ni i finvädret (förutsatt att ni bor i Norrbotten kanske)?

Egentligen har vi ju våran tradition i Badhusparken, både från 2014 och 2016, men i år blev det lite annorlunda eftersom vi hade terminsavslutning med EFS. Mysigt det också! Vi slöt upp med hela familjen och hängde vid vallsberget ett par timmar, åt matsäck, och en del gick tipsrunda och upp på berget.

Nationaldagen 2017_1 Nationaldagen 2017_2 Nationaldagen 2017_3 Nationaldagen 2017

Jag måste förresten apropå ingenting säga att jag var ute och sprang med Hanna igårkväll och sprang för första gången på elljusspåren bakom vårt hus. Vilken grej! Så härligt med mjukt underlag, lite utmanade backar (okej, inte nu ”sååå härligt” men lite utmanande), sommarkvällsvärme och solnedgång. Så nära hem också! Det är bara synd att jag tycker det är lite obehagligt att springa själv i skogen, vet inte vad jag är mest rädd för – björnar eller mördare, men oavsett så ska jag försöka överkomma detta så att jag kan utnyttja skogen till fullo. Vi har ju nämligen sommarens lopp nummer 2 på söndag, tjejjoggen i Sjulsmark där vi har ett lag anmält, men eftersom jag har låtit hälsenorna läka sedan Starloppet så har jag ju bara hunnit spring ett par gånger nu och är ju typ tillbaka på noll. Känns det som i alla fall. Kuuuul. Tur att man får en picknickkorg på söndag. Det får bli min målbild.

9 Jun

Pallkragar

Det kanske inte är vår rimligaste prioritering, men när vi fick en bunt med virke från en kompis så kunde vi inte låta bli. Vi vill ha ett par pallkragar! Sagt och gjort, på ett par dagar så byggde Jakob dem, jag målade med utomhusfärg från Rusta och sedan handlade vi en hel bunt med ätbara tingest på en handelsträdgård. Mycket nöjd!

Och nej, vi ställde inte undan dem i något hörn av tomten, de står nästintill på parkettplats utanför vardagsrumsfönstret! Jamen de är ju så trevliga att titta på. Och ska undertecknad någonsin komma på att vattna så måste jag ha dem i synfältet hela tiden.

Det är inte precis någon självförsörjande årsförbrukning vi har dragit igång, utan mer lite trevligt salladsvirke. Sedan är ju förstås tanken att vi egentligen ska driva upp egna plantor (både för plånbok och rolighet), men det kändes lite sent att börja med det såhär i mitten av juni… Så i år blev den färdig direkt, haha.

Vad har vi då planterat? Jo. I ena pallkragen finns smultron och jordgubbar. Jag menar, det skulle man ju kunna ha flera pallkragar med. I den andra har vi satt sötpotatis (spännande!), två olika sorters sallad, sockerärtor, samt lite kryddor som citronmeliss, koriander, oregano och basilika. En nätt liten upplaga med andra ord!

Sedan har vi också fått rabarber (wohooo!!) av svärföräldrarna och i bästa fall skulle jag under sommaren vilja hinna plantera både hallonbuske och vinbärsbuske. Och tomatplantor, paprika och chili i mitt osynliga växthus. Men jag vet, med buskarna borde vi egentligen avvakta tills vi vet hur vi vill ha övriga trädgården….. Menmenmen.

Den unga damen var i alla fall mycket intresserad. Av jorden. Alltså. Det var ett evigt krafsande i våra nya planteringar.

Pallkragar 2017_1 Pallkragar 2017_2 Pallkragar 2017_3 Pallkragar 2017_4 Pallkragar 2017_5 Pallkragar 2017_6 Pallkragar 2017_7 Pallkragar 2017_9 Pallkragar 2017

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)