20 Maj

Vilohelg

Vi har en alldeles underbart obokad helg just nu, och har precis landat hemma i soffan efter en dag ute, med löptur, stadsbesök och middag hos mor och far. Ibland är det verkligen bara så härligt att kunna ta helgen lite som det kommer. Och det märks att aktiviteterna börjar vara klara för den här terminen, för jag tycker det har varit riktigt lugnt de senaste två veckorna.

Jag har exempelvis hunnit se en hel del serier/filmer. Både Pip-Larssons på Öppet arkiv (ja jag vet att den är gammal, men jag blev så nostalgisk), filmen Lion (väldigt bra, baserat på en verklig berättelse), filmen Sing (barnfilm, supermysig), samt även den bästa av de bästa. Jag skrek på riktigt rakt ut när jag såg att Netflix släppte en nyproduktion av Anne på Grönkulla, eller ”Jag heter Anne” som serien heter. Alltså, hur bra!? Jag älskar Anne på Grönkulla (men när jag googlade insåg jag att jag inte minns om jag läste de sista böckerna??), och serien har verkligen allt jag kan önska. Gammal och prydlig engelska, gammeldags stil i prunkande trädgårdar, både allvar och glädje, en Anne som spelas av en jätteduktig skådespelerska, osv osv. Alltså jag har verkligen hållit på avsnitten (det finns bara sju) och kände redan i avsnitt typ tre att jag ville att serien skulle vara för alltid. Trist. Att den kommer ta slut alltså. Må det komma en till säsong.

Oavsett så har jag en hel del att se fram emot i sommar, först har vi Orange is the new black, sedan Game of thrones (!), sedan Outlander som jag började se när Edith var pytteliten. Och så alla böcker jag vill hinna läsa såklart.

Äh, nog med serieprat. Nu ska jag njuta av den ljusa kvällen och vad säger ni – se ett avsnitt av Anne på Grönkulla kanske??

a3e9545506e750db1a9700c02f6abfa20b235447

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)