14 Maj

Den där Edith

Okej, nu kommer ett barnuppdateringsinlägg, så ni som inte vill läsa allt mitt föräldraskryt kan blunda er igenom det här inlägget.

Nämen alltså, på allvar. Vilken fantastisk människa hon är, den där Edith. Som jag njuter av hennes sällskap!

Jag vet liksom inte var jag ska börja, men jag bara måste skriva ner lite vad hon gör så att jag minns. För det första har vi ju talet, och nu tycker jag faktiskt det finns några ord som hon verkar veta vad det betyder. Vi hör titt som tätt både titta, pappa, mamma, mommo, maaa (mat), aaah (okej, det här kanske räknas som läte men det är i alla fall när hon vill dricka), tutte, Tilde, och nu senaste dagarna har det börjat komma något i stil med diddi, som verkar vara Edith. Hon säger det nämligen när hon ser sig själv i spegeln.

Vi har också börjat lite med potta. Bara man hinner upptäcka att det är på g, så sitter hon mycket nöjd kvar tills allt är uträttat.

Hon äter oftast väldigt bra av det vi äter, och gör hon inte det så försöker vi att inte göra så stor grej av det. Tänker att hon äter ikapp när hon är hungrig. Hon är också mycket viktig med att ha en vuxengaffel vid varje måltid. Att hon sedan mest äter med händerna är en annan sak, men inte en tugga ska tas innan gaffeln är i handen. Sedan dricker hon ju ur glas, men vi har gjort många reflektioner kring hur man kan vara så väldigt duktig på att dyka själv i bassäng och annat, men absolut inte kan dricka ur ett glas utan att få minst en kallsup…. Nåja, det börjar ta sig det med. Tack Gud för hakklappen.

Hon är också väldigt förtjust i djur, följer gärna skällande efter hundar, samt sträcker ut armarna och vill upp hos katter. Hemma har hon en gosedjurshund som hon bär omkring på, tur att hunden verkar gilla kramar… Hon har alltid varit så, att om det är något hon gillar så kan hon verkligen hålla fast vid det länge. Förra lördagen fick hon exempelvis ett par porslinskoppar i barnstorlek av mor och far, och sedan dess har hon alltså haft en kopp i handen typ konstant. Titt som tätt har man hört ett ”aaaah” när hon slurpat ur kaffekoppen. När en gick sönder häromdagen så var besvikelsen stor. Den trasiga koppen ligger på utebordet, och då och då vill hon upp i famnen och pekar mot fönstret där vi ställer oss och med bekymrade ögon tittar ut på den trasiga koppen.

Älskar fortfarande att dansa till musik, men Jakob har helt hjärntvättat henne så numera duger bara amerikansk hiphop. Och Maja piraya, om jag har tur.

Det nya (mindre trevliga) är också att det är ett evigt pekande på vad hon vill ha, ofta med ett gnälligt ”däääää!” i upprepade former. Ofta tar det lång tid att ens upptäcka vad det är hon vill ha (typ vid matbordet), och ofta upptäcker man ju också att det är något hon inte får ha. Och nej, då duger ju inte den förklaringen utan ”dääää!!!”:et blir bara ännu högre i styrka.

Jag ser verkligen fram emot den första sommaren på några år där man varken är gravid (superhungrig och supertrött) eller ammande av en liten som inte ska vara i solen/blåsten/kallt i skuggan/inte kan skötas av någon annan osv. Det ska bli så sjukt roligt att hon är lite större nu, samt att jag får ha min egen kropp ifred en hel sommar, haha.

Ljuva tider!

Edith 170511_1

Edith 170511_3

Edith 170511_5

Edith 170511_7

Edith 170511_9

Edith 170511_10

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)