31 Dec

Sammanfattning av 2016

Visst är det hög tid för en årssammanfattning av 2016? Här kan du läsa om 2015, 2014, 2013, 2012, 2011.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? 
Ja! Blev mamma! Helt sjukt egentligen. Att jag är någons mamma!?

Edith 26 mars 2016_1

Genomdrev du någon stor förändring?
→ Genomdrev och genomdrev, men har både fått nytt jobb (första fasta anställningen) och köpt hus! Så det är ju onekligen två stora förändringar.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
→ Ja, flera! Mest andragångsföräldrar. Lina, Elin, Anna med flera. Och tänk att just mina vänner alltid får de sötaste bebisarna…!?

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
Utan tvekan den 14 mars. När vi efter en låååång helg tillslut fick träffa den här lilla människan som gjorde att jag blev alldeles omtumlad av känslor, hormoner, sömnbrist och gråtvaggning. Men som skulle visa sig vara den gulligaste och fränaste lilla filuren jag känner.

img_0211.jpg

Dog någon som stod dig nära?
→ Min morfar.

Vilka länder besökte du?
Inte ett enda! Otroligt torftigt resår (res-år alltså. Inte resår). Men man får bara konstatera att tiden har gått till Edith, pengarna har gått till huset. Och Edith.

Bästa köpet?
Vårt hus! Åh vad det ska bli kul att visa bilder! (Planen är att det kommer ett gäng bilder redan imorgon!)

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, mycket. Att få ett fast jobb blev jag verkligen lycklig för. Otroligt efterlängtat och vilken ynnest det är att få trivas så bra. All hjälp från våra familjer kring renoveringen har också gjort mig väldigt glad. Helt överväldigad av allt de har gjort.

Midsommardagen 2016_2

Midsommardagen 2016_4

Midsommarafton 2016_19

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017?
Ja det skulle vara sömn i så fall! Evigt tjat om detta sovande, hehe.

Vad önskar du att du gjort mer?
Pussat på Edith (jo, det fanns säkert någon sekund då jag inte gjorde det). Sovit. Fotat. Varit med vänner.

Edith 160614_12

edith-161021_4

edith-herman-160916_1

edith-kryper-161103

Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösurfat på mobilen.

Favoritprogram på TV?
→ Skam (!!!), Game of Thrones, Orange is the new black.

Bästa boken du läste i år?
→ Åh. Har läst alldeles för få böcker. Men Keplers nya Kaninjägaren var en riktig bladvändare!

Största musikaliska upptäckten?
→ 
Att jag helst inte vill lyssna på musik alls. Till skillnad från Jakob då, som jämt lyssnar på musik. Vill bara ha radio eller poddar, och kan som mest sträcka mig till att vi lyssnar på barnlåtar.

Vad var din största framgång på jobbet 2016?
Var ju föräldraledig största delen av året, men att ett jobb var nog min största framgång!

Största framgång på det privata planet?
Att jag har landat i mammarollen, trots att det var lite slitigt i början. Nu har vi ju länge varit ett riktigt toppenteam jag och Edith! Kanske lite dåligt samvete över att hon har behövt ha mycket skötning här under renoveringen, men det är å andra sidan fint att se hur mycket hon tycker om mormor/morfar och farmor/farfar.


img_0723-1.jpg

Stefans kalas 2016_3

Största misstaget?
→ 
Att jag inte bromsat tidigare när jag känt att jag håller på att vända ut och in på mig själv för att vara bästa mamman/partnern/vännen/EFS-medlemmen osv.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag är ju inte så ofta ledsen i vanlig fall, utan tvärtom så känner jag nästan dagligen att ”ååååh så glad jag är över livet!”, men jag har nog gråtit betydligt mer i år än vanligt. Både av hormoner men också tror jag av ren utmattning när man har varit trött.

Vad spenderade du mest pengar på?
→ 
Huset.

Något du önskade dig och fick?
Ett friskt barn. Ett jobb.

Något du önskade dig och inte fick?
Träningstid. Hjälp vad still jag har varit i år. Längtar tills vardagen är tillbaka och lite träning förhoppningsvis kan rymmas. Mer tid till bloggen hade varit roligt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
→ Jag fyllde 26 år och Edith vara bara ett par veckor gammal, men sov i stort sett hela födelsedagen så jag kunde i lugn och ro fixa för kalas. Mycket folk kom på besök och jag fick väldigt fina presenter minns jag! Hehe.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
→ Mer sömn. Mindre oro kring hur saker och ting skulle bli i världen. Mer bokläsning.

Vad fick dig att må bra?
Alla mammaluncher med vännerna i lägenhetshuset, otroligt trevligt och viktigt att bara få komma iväg en stund. Familjehäng. Stugmys.

Ediths dop juni 2016_10

Ediths dop juni 2016_17

Ediths dop juni 2016_1

Vem saknade du?
Bortflyttade vänner, men annars har jag turen att ha de flesta jag älskar i samma stad!

De bästa nya människorna du träffade?
Edith! Otroligt konstigt att jag inte hade träffat henne alls innan i år.

Mest stolt över?
→ 
Att jag och Jakob nu har lagt ytterligare två prövningar till vårt förhållande, nämligen bebis och husrenovering. Och tagit oss igenom även det med kärleken i behåll! Pjos. Nu kan inget krossa oss. Hehe. Jag är också stolt över bröllopsfotograferingen av Johanna och Nils, samt värdskapet på Hanna och Antons bröllop. Otroligt roliga uppdrag!

Johanna&Nils sv_1

Johanna&Nils_20

Johanna&Nils_103

Högsta önskan just nu?
Höll på att svara ”fred på jorden”. Men börjar bli  fruktansvärt less på hur läget är med krig och svält, och jag blir bara så ledsen över att vi aldrig lär oss utan att vi fortsätter döda varandra. Alla dessa bilder på syriska söndertrasade spädbarn som bärs ut ur katastroflägen, alltså jag kan knappt ta in det.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Vara snällare. Både mot mig själv och andra. Sänka kraven.

Listan är lånad från Underbara Clara!

31 Dec

Julhelgen

Jag är tillbaka! Åh va fina ni är som är inne och tittar här varje dag trots den otroligt torftiga uppdateringen – men nu startar vi upp bloggandet igen! Julhelgen är bakom oss, lägenheten är urflyttad och huset är förhållandevis inflyttad och livet är liksom tillbaka. Så härligt!! Är superpepp på att blogga igen! Har en lista i mobilen på obloggade ämnen, men hälften är väl helt inaktuella vid det här laget. ”Edith nio månader” är ett sådant inlägg. Jag menar, nu är hon ju närmare tio än nio…..

Jaja, men en sak i taget, vi börjar med julhelgen. Fantastiskt mysig! Julfeelingen har väl inte varit superhög här i december med ungefär inte ett enda julpynt eller julbakande (på grund av renovering och flytt alltså), men tack vare att andra människor runt omkring en har haft det julmysigt och fint så kom julkänslan med en rasande fart här på slutet. Vi hade lilla julafton med vännerna på torsdagskvällen, vi hade den årliga julfrukosten med tjejerna på fredagen och sedan själva julhelgen när vi fick packa det vi behövde och lämna kaoshålet som tidigare kallades vår lägenhet för att istället bo hos mor och far.

Julafton startade vi med julfrukost hemma hos mor och far, julbön i EFS Bergsviken och sedan firade vi med Jakobs släkt. Supermysig dag! Juldagen fortsatte med julfirande i Sjulnäs, och sedan blev det ”julafton” på nytt under annandagen då vi samlades med min familj. Vilken helg!

julafton-2016_2

julafton-2016_1

julafton-2016_3

julafton-2016

julafton-2016_6

julafton-2016_7

julafton-2016_8

julafton-2016_9

julafton-2016_10

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)