12 Dec

Saker jag stör mig på.

Okej. Kan vi bara tillsammans, med en liten smula ironi och självdistans, gå igenom min mentala lista av ”Saker Jag Stör Mig På”? Så bra, tack. 

Högt och lågt. Och ja, en del skulle kanske hävda att några punkter direkt berör en viss make som lever i samma hushåll, men det behöver vi inte låtsas om.

Utan inbördes ordning:

→ Igenkittade tandkrämstubar

Ska man verkligen behöva stå och gräva ut torkad tandkräm ur tuben vareviga morgon och vareviga kväll, bara för att en viss person inte ids stänga igen locket? Nej, precis. Och höjden av det hela är när denna vissa person tillslut blir less och, ja hör nu här, tar bort öppningsanordningen med locket. Åh, så bra idé, det löser ju situationen exakt nu – tills självaste pipen tjittar igen. Jättebra.

→ ”Lånade” laddare

Vi har varsin telefonladdare, på varsin sida av sängen. Där är min jämt, eftersom jag laddar telefonen under natten. Eller oj förlåt, sa jag, ”där är den jämt”? Jag menade såklart, ”där hade den varit jämt såvida inte någon viss person hade ”låååånat” min telefonladdare hela tiden och varje gång råkat glömma var den är”. Tänk er att ni är slitna och trötta, ni har gjort er klara för natten och ska äntligen få krypa i säng. Ni smyger er försiktigt in i sovrummet där Edith sover, klarar er förbi det knarriga stänga/öppna dörren-momentet och når sängen. Tar av er kläderna, lägger er i sängen och börjar treva efter laddaren. När du plötsligt inser. Den. Är. Inte. Där. 

→ Människor som kör långsammare än hastighetsbegränsningen

Jajaja säkerhet hit och dit, men visst snälla kan vi gemensamt konstatera att det är väldans störigt med en 42-kilometrare på en 50-väg? Liksom sådär precis under strecket så att exakt all trafikrytm försvinner. Människor som kör för fort blir man ju åtminstone av med snabbt….

→ Urladdade paddor

Ja alltså inte grodor, utan ipads. Vi går vidare på tekniktemat. Känslan när du på morgonen ser att din ipad är urladdad och tänker att du ska vara duktig och låta den ladda under dagen så att du på kvällen kan läsa den där e-boken du lånat via bibblan. Du sätter i den i laddaren, dagen går och på kvällen efter middag, nattning och bortstädning tar du äntligen ipaden och kryper upp i soffan. Trycker på knappen en gång. En gång till. Och inser att den såklart är stendöd. För att en viss person då laddat ur sin egen ipad, tagit ut min från laddaren och använt upp även detta batteri, för att sedan lämna de båda till sitt öde. VARENDA KVÄLL. Jamen visst förstår ni mig i detta, eller är det orimligt att bli irriterad!? Detta är ju skilsmässostoff. Snälla nån, allt man önskar är att få ta del av den lilla planerande energin som man faktiskt har kvar – och så slinker det en ur händerna.

VARENDA KVÄLL.

→ Dumma människor

Okej, vi lämnar laddar och tandkrämstuber, jag har gått här hemma senaste dagarna och blivit fullkomligt tokig på exempelvis den här Åhléns-historien. Alltså människor som har mage att bli upprörda över att ett mörkhyat pojkbarn är lucia på Åhléns reklam…!? Jag finner liksom inga ord? Alltså, kan vi bara vara tysta en liten stund och reflektera över det faktum att vem som helst tydligen inte får bära vit klänning och ha plastljus i håret? OBEGRIPLIGT. Nästan på samma nivå som tanten som igår ojade sig framför mig eftersom ”de inte längre fick spela bridge i sin lokal för att flyktingar skulle bo där nu.” (De hade alltså fått en ny lokal men som tydligen inte var lika bra) Citat: ”Det känns som att ingen bryr sig om oss Pitebor längre.” !?=”(? Hur dum får man vara, förstår du att ingen i hela världen någonsin kommer tycka synd om dig så länge man jämför med människor som har behövt fly från sitt land och sett familj och vänner blir kvarlämnade/dödade/mördade framför ögonen på sig? Åh, jag känner att jag blir alldeles upprörd över idiotin. Men ja människa, du har i alla fall rätt i en sak. Exakt ingen bryr sig om din bridge-lokal. Och det är precis som det ska vara i sammanhanget.

Sådär ja. Det var det utbrottet.

Tycker ni att ni anar en viss syra i många av punkterna? Mycket bra. Då har ni tolkat det rätt.

Och för er som vrider er i ångestplågor över ovissheten om urladdade ipads verkligen ska få oss att bryta upp äktenskapet, så….:

 

Det får vi se.

 

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)