6 Nov

Början närmar sig

Nu närmar vi oss hörrni! Mormor börjar vara utflyttad och på torsdag kommer elektrikern för att dra bort elen från väggen som vi ska riva. Sedan blir helgen en enda lång rivningshelg där vi ska ta bort hela köket samt en garderob i hallen. Pjos! För sedan på måndag skriver vi på kontraktet och får tillträde på riktigt, och sedan kommer snickarn på tisdag för att riva vägg och sätta upp nytt innertak, som sedan elektrikern sätter spotlights i och målaren ska spackla och måla.

Och under dessa veckor framöver till årsskiftet ska dörrar lämnas in för lackning, det ska läggas golv, målas, tapetseras, byggas kök osv osv. Vi har gjort prydliga listor nu med vad som bör/kan göras varje vecka framöver. Älskar listor.

Sååå. Nu kör vi! Första uppgiften imorgon: hämta och lämna in innerdörrarna. 

6 Nov

Kheck på kök

God morgon! Nu stavade hon fel på kheck. Tänker ni. Det stavas ju check. Tänker ni. Men det var bara för att det skulle se härligare ut med kök. Sååå. Härligt va!?

Nu kan jag i alla fall äntligen meddela er att köket är beställt!! Efter många vändor. Tillslut blev det ett kök från Sentens ändå, med vitvaror från Elektrolux. Ljusgråa luckor, bänkskiva i ”ljus betong”. Några i-lands-lyx-saker som jag ser fram emot:

  • Induktionshäll
  • Inbyggd micro och ugn i bra ögonhöjd
  • Massa lådor (nu har vi bara skåp….)
  • Blandare med utdragbart handtag
  • Side by side-kyl med french door (det ser ju bara lite härligt ut, eller hur?)

Det här är första dataskissen. Där saknas fläkten, samt att lådorna ska linjera med tre handtag överallt. Det är även lådor på köksön. Sedan kommer det såklart se lite annorlunda ut när det är färdigt, men det är alltid roligt att se hur tanken var från början. Vi kör alltså inte kakel utan låter bänkskivan fortsätta upp i form av stänkskydd. Sedan blir alltså kyl/frys på andra sidan väggen, i hörnet till höger som inte syns på skissen.

Den 25 november levereras rubbet, både kök och vitvaror!!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)