4 Nov

Mariannepannacotta

Ikväll är det återigen Café Tre! Vi bakar ju allt själva och den här gången var mina tilldelade två ”bakverk” förvånansvärt enkla. Eftersom det nästan alltid är nya saker och man ofta måste baka nära inpå eftersom det inte går att frysa så har man många gånger fått slita sitt hår, hehe.

Men inte denna gång! Temat ikväll är choklaaad och alla pengar går till mustaschkampen. Jag har gjort ett par chokladkolapajer samt dessa Mariannepannacottor som var så löjligt enkla att det knappt räknas. Men verkligen en liten godbit i smak! Speciellt för mig som älskar mint.

Mmmmmmint. 

Så, kl 18 öppnar vi upp dörrarna på Storstrand och på scenen står Siri Wallentén! Komsi komsi små vänner! (*Vi tööörs inte för räven…* svarar ni. *Men kom ändå!!*)

Du behöver (8 små portioner):

  • 2 1/2 vispgrädde
  • 1 1/2 gelatinblad
  • 120 gram mariannegodis (plus 3 st marainnegodisar till garnering)

Gör såhär:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Ta bort pappret och lägg ner mariannegodisarna dubbla fryspåsar och gå loss med brödkavlen på dem tills de bara är godissmulor kvar.
  3. Låt grädden sjuda upp, häll ner godiskrosset under omrörning. Mixa sedan grädd/chokladblandningen slätt.
  4. Ta bort kastrullen från plattan, krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i smeten. Rör tills gelatinet har löst upp sig. Häll upp i små eller stora glas, och låt stelna kallt i minst fyra timmar.
  5. Garnera med lite kross och servera!

mariannepannacotta

Receptet kommer från Jennys matblogg!

4 Nov

Vinterkläder

Jag vet inte, jag gillar ju mycket här i livet. Men att googla på vilka barnprylar som är bäst hit och dit, det är inte min roligaste uppgift. Snälla, någon kan väl bara säga en som är bra? Helt okej? Hur stor skillnad kan det vara?

Och sedan är ju allt så dyyyrt! Jag menar, en overall som hon bara kommer kunna använda en enda vinter. Är det rimligt att den kostar 1200 kronor? Är det det, va va va? Och ja, det går såklart att köpa second hand, men då skulle jag gärna köpa av någon kompis. Av ren lathet. Men då ska det ju stämma med storlek hit och dit, så ja – nu blev det i alla fall en fin blå overall från Polarn och pyret. Inbillar mig att den kanske går att sälja iväg sedan, den dagen vi inte längre behöver den. När alla fyra barn har haft den. Skoja. Kanske.

Det blev även mössa därifrån, och tills vidare lånar vi tossor och handskar från Mini Rodini av Lina. Perfekt! Barnet är klar för vinter! Då är det bara ett år kvar tills nästa gång….. Höll på att skriva att det då är Jakobs tur att greja med vinterkläder men sedan hejdade jag mig. Jag menar… hahaha!? Det kaoset skulle jag vilja se. Edith skulle få gå i pyjamas till februari.

Skoja.

Kanske. 

vinterklader-2016

vinterklader-2016_1

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)