23 Okt

Just nu

Okej, det är mycket som snurrar i huvudet just nu som jag skulle vilja ta tag i. Låt mig lista några av punkterna, för min och er tydlighets skull.

Här kommer den, utan inbördes ordning:

  • Beställa vinteroverall till Edith
  • Släppa julen (!!!) fri och beställa en stor beställning med julpyssel
  • Göra moodboards med de olika rummen i huset
  • Beställa inredning såsom linnelakan, små runda glasvaser, soffbord och matta
  • Börja flyttpacka (och flyttRENSA)
  • Göra julklappslistor på vad vi ska ge (min egen mentala önskelista börjar redan vara oroväckande lång…)

Okej, det där med julen får vi prata mer om senare, eller hur? Trots att jag egentligen inte alls gillar att vi flyttar mitt under december. Som förra gången?! Julen blir inte riktigt lika bra då, när man redan liksom börjat lämna lägenheten. Försöker i alla fall hålla mig med julsnacket till november.

Det. Kommer. Inte. Gå. 

23 Okt

Ingen mer nattamning

Och så var det söndag! Vi har haft en mysigt lugn helg med mycket hustankar, igår var vi återigen runt på lite butiker för att kolla färgprover, uppdatera eventuell köksoffert och så vidare. Samt åka hem och kolla på budget, rita på lösningar, kolla golvlister och så vidare. Effektivt och bra!

Sedan måste jag ju också uppdatera er om helgens mycket spontana nattamningsavslut. I fredags när Edith vaknade där vid 23 hos mor och far så är ju det vanliga då att lägga sig bredvid och amma tills hon somnar om, men medan Jakob försökte söva om henne så pratade jag lite med Elina som sa att de hade vant av Herman genom att ge små duttar av välling första nätterna när han vaknade ofta, och sedan gett en flaska mitt i natten. Och då kände jag bara att nu provar vi! Frågade Jakob om han var inställd på att ta lite nätter i helgen och det var han. Så, Jakob gav vällingdutt där och hon somnade om. Vaknade typ vid 1-2, fick vällingdutt och somnade om. Vaknade vid 3-4 och bökade på med Jakob säkerligen en och en halv timme innan hon fick en rejäl vällingflaska och somnade om. Han la alltid ner henne i egen säng efter att hon somnat. Vaknade 7.20, nöjd. (Mina bröst? Not so much. Hade glömt den detaljen, ja. Som två jättesäckar med hasselnötter)

Okej, morgonen kom och vi var lite trötta men kände ändå att det var hanterbart. Natt två?

Hon somnar i egen säng 20. Gnäller klockan 1, får nappen och somnar om. Vaknar 03.45, får stor flaska välling, somnar om. Vaknar 7 i egen säng. Hurra! Haha, nu jinxar jag säkert det här, men om det var såhär lätt och vi inte får värsta bakslaget i natt så får man ju fnissa över min ångest över detta.

Jag menar, det här jämfört med att vi båda småvaknar exakt hela natten. (Sedan är ju jag som jag är och börjar redan känna vemodet över ”hur myyysigt det var när vi liksom låg med armarna om varandra och myste hela natten när hon var beeeeebis och nu är den tiden sluuuut”…. Det GÅR att glömma de negativa aspekterna.)

Nu ska jag duscha länge och ha hemmaspa, sedan blir det middag hos svärföräldrarna! Helst skulle jag vilja ha hemmaspa varje söndag, som en liten förberedelse för kommande veckan. Märker ni vad jag har blivit spaig på sista tiden? Okej, vem försöker jag lura, jag har alltid älskat spa. Lyxen, renheten, fixet, lugnet.

Mmmmmm spaaaaa.

(Tillbakablick till lilla bebis-Edith som sov bredvid mig)

img_0486.jpg

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)