10 Okt

Husägare

Ve och fasa! Här försöker jag skapa lite spänning och lovar er en nyhet under söndagen – och så glömmer jag att trycka på publicera!? Jag förstår att ni måste vara i upplösningstillstånd. Som ni har fått vänta. Tryckt på uppdaterarknappen om och om igen, hela söndagen. Ställt era egna liv på paus bara för att vänta in det stora. Vilken sorg! Vilken förtvivlan!

För mig har nattens ångest varit stor. Drypande av svett har jag kastat mig av och an, riden av mardrömmarnas mörkaste väsen om att jag glömde publiceringen. Jakob har viskat ”du sveeeek dem” i mitt öra, när våndan varit som störst.

Men frukta inte. Nu är det dags. (Försök nu att inte låtsas om att ni redan har läst rubriken där jag ju avslöjade nyheten i ett enda svep.)

Vi har köpt hus!! 

Det har faktiskt varit bestämt i några veckor, men besiktningen gjordes i veckan och eftersom det är ett gammalt hus så ville vi avvakta tills den var gjord. Sååå, vad har vi då köpt?

Jo, vi har köpt inget mindre än mormors hus! Ett stabilt tegelhus från 1966 som mormor och morfar byggde själva. Kan ni tänka er va? Det tog ett tag att bestämma oss, jag menar – egentligen har jag ju sett mig själv i en sekelskiftesvilla à la Ernst med höga fönster och kaminer i varje rum, med en stor gård där jag kan ha ett litet gårdshus som ateljé. Men tro mig eller ej, sådana hus växer inte på träd i Bergsviken (där vi gärna vill bo). Vet faktiskt inte om det finns ett enda, nu när jag tänker efter. Och så skulle mormor sälja sitt hus i Bergsviken och plötsligt kändes tanken på att få köpa det inom en snar framtid för ett bra pris, ha möjlighet att renovera det och samtidigt ta över huset som världens bästa mormor bor i – ja, det kändes helt enkelt som en bra idé!

Så, nu är tanken som sådan att vi får tillträde till huset i mitten av november. Lägenheten har vi däremot till första januari. Och där emellan ska alltså detta göras:

  • gräva in fiber
  • riva vägg i köket (anlitas för)
  • nytt innertak i hall och kök (anlitas för)
  • nytt kök
  • nytt golv i hall, kök, vardagsrum och vårt sovrum
  • nya tapeter i hall, kök, vardagsrum, vårt sovrum och Ediths rum
  • ta bort spaljéer
  • måla trappen
  • måla kamin

Lätt som en plätt. Typ. Kanske. Nä men vi är faktiskt på g, fiber har vi redan grävt in och det kopplas in på fredag, och Ediths rum har jag och Elin nästan tapetserat klart i veckan. Golvet är också bestämt men ska beställas, och köket börjar vi snart ha funderat klart kring. Det är fördelen med att mormor bor där, då kan man tjuvstarta lite! Samt få förstaklassig service under tiden man gör det, du milde tid vad vi servas med fika, mat, hjälp med mera.

Och det där är bara första svängen, mot våren kommer vi fortsätta med fasaden, riva carporten, ta bort fönstret vid garaget och sätta in en ny garageport, osv, osv. En del jobb med andra ord, vi har nämligen väldigt mycket planer. Men det känns roligt! (Påminn mig om den ingångskänslan när jag sliter mitt hår över all renovering om några månader)

Så, en ny kategori är gjord här på bloggen och ni kommer självklart få haka på under processen. Sooom jag ska visa före och efter-bilder! Det kommer bli så stor skillnad! Bara nu med Ediths rum blir man alldeles pirrig när man börjar ana slutresultatet.

Här kommer bilder från i våras:

huset-2016_6

huset-2016_1

huset-2016_4

huset-2016

Köket som både tappar väggen till vänster, golv och tjaaa – hela köket… 

huset-2016_5

Ediths blivande rum!

huset-2016_2

Vårt blivande sovrum!

huset-2016_3

Och en planritning:

planritning

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)