15 Sep

Sex månader

Igår blev Edith a.k.a lilla damen/gullot/knubbisen/älsklingen hela sex månader. Ett halvt år. ÅR! Vi är så hemskt kära i henne. Hon är så rolig! Eller. Hon ser liksom så rolig ut? Hehe. Kanske inte samma sak. Men hon är så gullig med alla små miner, i sina olika små mössor, när hon blir jätteglad varje gång hon ser en trots att man bara gick runt hörnet i två sekunder, när hon skrattar på konstiga ställen (som idag när jag viskade i hennes öra hur mycket jag tyckte om henne och hon garvade länge), när hon har morgonfrisyren som vi kallar ”svinto”, och så vidare. Jag vill liksom ofta fnissa när jag ser henne. Och tack och lov fnissar hon ofta tillbaka, även om det liksom är åt hennes roliga frisyr. Skönt när de inte kan fråga om anledningen.

Nu har hon i alla fall vuxit tillbaka till sin lite långa kropp, hon är 67,5 centimeter och väger 7520 g. Hon klarade även det svåra sexmånadersprovet ”titta efter leksaken som faller ner”. Jahadå. #stoltmoder

Hon kryper inte men förflyttar sig bra ändå genom att rulla, vrida, rulla, vrida. Är egentligen nöjdast i barnstolen (bumbon är tyvärr förbi, sedan hon lärde sig att spjärna ur sig) och i vagnen. Men ligger ju stunder på golvet också, oftast rätt nöjd.

Fortfarande ganska olika sömn på dagen, men nästan alltid tre gånger. Sover som längst hemma i spjälsängen (faktiskt inte i vagnen, tyvärr kanske), och vi har rätt bra rutiner på kvällarna nu åtminstone. Gröten funkar bra! Tänker att jag ska börja byta ut och ge barnmat till typ lunchen, och sedan byta ut mål fram till det hon kanske är typ åtta månader? Sedan ids jag inte amma mer! Då har jag väl ändå gjort mitt!? Hehe. Så kanske man inte får säga. Men jag är så less dessa mjölkfyllda boobisar, jag vill bara slippa mjölkstockning, amningsbhar, amningsinlägg, kunna sova på mage, osv. Vill bara ha tomma bröst. Tomma, platta, ledsna efter-amningsbröst…….

Idag har vi varit på Familjens hus och bland annat gjort fotavtryck. Med en mycket sparkande liten fot så blev vänstra fotens tår aningens… långa. Äh. Ändå de vackraste fotavtrycken jag har sett.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)