15 Aug

Fem månader

Fem månader! Redan! (Okej, igår men jag ville vänta in måtten från dagens BVC-besök) Åh, ibland kan jag verkligen tänka tillbaka på när jag satt där med gravidmagen och längtade ihjäl mig efter den lilla människan. ”Tänk när hon liksom har funnits i flera månader!?” Och nu plötsligt är vi där. Och på något konstigt sätt blir man bara mer och mer kär i henne.

Nu väger hon 6920 g och är 64,5 cm lång. Jag är tacksam över att ingen gör sådana här detaljerade månadsuppdateringar kring mina egna mått……

Hon är oftast en tillfreds liten dam som pratar mycket. Oooäääaaaa osv. Hon kan bli hemskt gnällig om hon inte får bli buren i en stående människas famn, men roas av att det händer saker runt omkring henne. Hon gillar inte när hon rullar över på mage (vilket hon gör direkt man lägger ner henne), och även om hon lyckas rulla tillbaka på rygg så är hon snabbt där igen. Vilket antiklimax.

Hon trivs rätt bra i bumbon som hon har fått låna av tremänningen Majlis, speciellt om den står precis bredvid där vi gör något, typ lagar mat. Hon tycker också smakportioner är väldigt spännande.

Hon sover fortfarande bra på nätterna men har vaknat oftare och oftare de senaste nätterna för amning? Vill liksom snutta hela tiden och ligga nära nära. Förr kunde hon ju sova i ett svep till typ kl 4-5 i sin egen säng, nu vaknar hon första gången vid typ 1. Barnmorskan tipsade om att vi kan börja med gröt på kvällen så det ska vi göra, då kanske hon blir mer mätt i magen innan läggdags.

Hon sover flera gånger varje dag, men fortfarande ganska olika. Nästan alltid tre gånger (fm, efter lunch och en sen em), men nu när vi är hemma igen har vi försökt söva henne lite tidigare på kvällen (vid typ 21) så beroende på när hon vaknar på eftermiddagen så kan det behövs en tupplur till typ mellan 18-19.

Det är också väldigt olika hur hon somnar, ibland somnar hon på stört i vagnen, ibland ska hon vaggas i famnen och ibland skriks det av ilska över att bli sövd in i det sista, oavsett plats. (Trots att hon ser hemskt trött ut, ska sägas)

Och vet ni? Vi är så väldans glada och fnittriga över att ha henne i våra liv! 

Edith 160814_2

Edith 160814_3

Edith 160814_4

Edith 160814_6

Edith 160814_7

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)