14 Jun

3 månader

Idag fyller lilla damen tre månader! Hurra! Nu är vi synkade, jag och Edith (och hennes far för all del, men det här är ju inte hans blogg). Hon ler allt som oftast mot mig när jag ”busar” med henne, dock inte alltid när det händer massa saker runt omkring henne, då ser hon mest chockad ut. Hennes favoritsånger är Imse vimse spindel och Vattenmoln, och vi försöker läsa hennes fyra böcker så ofta vi kan. Hon vill absolut helst stå i knät eller åtminstone sitta helt upprätt (Gud nåde om man försöker vinkla henne lite bakåt), och hon har också börjat vända sig från mage till rygg! Förr gillade hon ju inte alls att ligga på mage, men det går bättre och bättre. Vändningen är dock ingen hundraprocentig uppvisning, men några gånger har det hänt i alla fall!

Hon har fortfarande bra nätter men noll rutiner på dagarna. Ibland sover hon hela dagen, ibland bara korta snuttar. Men det är ändå rätt chill, hon får mat när hon vill ha det och jag är inte längre så kinkig med att räkna timmar eller så. Idag tror jag också att hon skrattade för första gången! Haha eller så var det bara ett läte, för hon satt bara i mitt knä medan jag pratade i telefon, men det lät som ett skratt.

Något som jag fortfarande jobbar lite med att vänja mig vid är hur lång tid det kan ta att få något gjort, som att exempelvis redigera bilder eller skriva ett blogginlägg. Förr var det ju bara orken som skulle matcha och sedan kunde man ju beta av flera timmar om man så ville – nu ska orken finnas samtidigt som Edith har en nöjd stund på golvet eller sover. Och man redan har ätit, duschat, städat, ringt det där samtalet osv osv. Den där mentala att-göra-listan är liksom aldrig någonsin helt avprickad, och ni vet ju hur mycket jag älskar avprickad mentala listor. Och fysiska, för den delen.

Okej, tillbaka till Edith – nu väger hon 5910 g och är 61,5 cm lång. Och idag firade vi tremånadersdagen med… vaccin! Ve och fasa. Jag som tänkte att jag var värsta coola morsan när det gäller sådant, men ickte. Tyckte det var mycket obehagligare än vad jag hade trott. Jag menar, där sitter älskade lilla gullevännen i knät, alldeles glad och gullig. Och så plötsligt, helt ovetande, är det två stycken människor som sticker in de där långa nålarna i de där knubbiga små låren. NÄJ! BARA NÄJ! 

Jag blev nästan chockad av hennes hjärtskärande gråt, vi har ju liksom aldrig hört smärtgråtet tidigare. Fy, blev till och med lite tårögd när jag försökte trösta henne. Jaja, nu är det gjort och hon har varit lite gnälligare än vanligt ikväll men verkar då inte ha feber. Förhoppningsvis får hon sova gott i natt!

Edith 160614_4

Edith 160614_12

Edith 160614_5

Edith 160614_13

Edith 160614_9

Edith 160614_7

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)