31 Mar

Utan fadern

Idag är alltså första dagen på tu man hand för mig och Edith, utan pappa Jakob. Faktiskt mer nervöst än jag trodde att det skulle vara? Men det känns som att nu hade ju vi tre äntligen börjat hitta lite rutiner, och plötsligt måste jag och lillan början om och hitta våra egna rutiner. Det känns minst sagt lite skakigt, trots att jag förstår att det säkerligen kommer gå rätt bra.

Hon började första dagen på topp med att bara sova sammanlagt 45 minuter mellan typ 03.45 och 10.50. Hurra. Och däremellan har hon alltså pruttat, bajsat, knorrat (snorkfröken är hennes smeknamn här hemma, det är liksom ett evigt snorkande), skrikit och ätit. Det är inte att hon gallskriker, men hon har liksom varit missnöjd – nästan verkat lite uttråkad, även om min logiska del av hjärnan säger att bebisar inte borde kunna vara uttråkade så många timmar.

Äh, nu har hon däckat i alla fall sedan ett par timmar tillbaka, och jag har både hunnit röja undan lite, klätt på mig samt tagit en kort men naggande god power nap. Jag misstänker att hon vaknar strax för mat och efter det tror jag att jag packar ner henne i barnvagnen för att vi ska få andas lite frisk luft. (Och för att jag hoppas att hon somnar om hårt igen och således kan ge mig en längre eftermiddagslur innan vi ska träffa mina syskon ikväll. Men säg inget om det till henne.)

Ni ser ju själva. Mer skeptisk min får man leta efter – till och med i sömnen. 

Edith 26 mars 2016_1

Edith sv 26 mars 2016_2

Edith sv 26 mars 2016_3

31 Mar

Födelsedag

Finns det någon 26-åring här? Japp, det är ju jag! Ah, för första gången tycker jag liksom att siffran inte stämmer in på mig. Trots att jag nu är mamma och allt. Men 26 år?? Jag? Jag trivdes mer med siffran 24.

Hur som helst, ännu en härlig födelsedag har passerat! Jakob uppvaktade med superfin frukost-på-sängen-bricka och alldeles för lyxiga paket i vanlig ordning. Sedan städade vi, jag dekorerade tårta och förberedde innan det klockan 14 var dags för kalas. Fullt hus! Inte nu nödvändigtvis för att det var megamassor med människor utan för att det är ganska lätt att få fullt hus när man bor i en tvåa. Edith sov sig igenom större delen av dagen, vilket var skönt när det skulle fixas och umgås. Kan lätt uppstå en stressad känsla annars…

Efteråt hängde våra familjer kvar och vi beställde pizza. Mycket trevlig avrundning på det hela.

Tack för en härlig födelsedag!

Elina och Herman körde hela vägen tur och retur från Myrheden bara för att vara med på kalaset, det kallar jag kärlek det!

Emmas kalas 2016_1

Emmas kalas 2016_2

Emmas kalas 2016_3

Emmas kalas 2016_4

Emmas kalas 2016_5

Emmas kalas 2016_6

Emmas kalas 2016_7

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)