10 Mar

När någon pratar i sömnen

Alltså, jag må vara stökig på nätterna nu men Jakob gör sitt bästa för att haka på. Och ja, jag vet att han tycker att jag jämt ”hänger ut honom som en märklig person här i bloggen”, men det får vara. Många känner ju honom redan och för er andra: *viskar stillsamt* så är han rätt märklig… Hehe skoja.

Kanske.

Så, tillbaka till nätterna. Jakob går och pratar ju i perioder i sömnen. När han exempelvis sommarjobbade på kyrkogården för några år sedan så städade han ju sovrummet en natt och ”förberedde för begravning”. Tog fram två pallar där kistan skulle stå. (Undrade alltid vem han menade skulle ligga i kistan…..)

Härom veckan packade han ryggsäcken för att han tydligen hade lovat ut sin sovplats till någon annan och den personen skulle komma redan tidigt på morgonen. Någonstans i packningen vaknar han väl till och upptäcker att han fint har packat ner mobilen på ett hemligt ställe. Kl. 02.37. ”Emma, du måste ringa min mobil! Den är… nerpackad…”

Och detta må väl vara hänt i vanliga fall, men när nu nätterna redan är upptagna med allt mitt gravidstökande så blir det sammantaget ett väldans stökande hemma hos Dahlbäcks.

Natten till igår slog han rekord med sina ofrivilliga påhitt. (Detta är alltså natten efter natten då jag svepte 7 dl häxbrygd sent på kvällen, en häxbrygd som Anton och Hanna minsann menade skulle starta förlossningen. Den natten gick jag upp och kissade nio gånger. Förlossningen startade inte.) Det var ett evigt pratade. Ena gången hade han ett trevligt samtal med någon kund, och andra stunden hade han tänt lampan. ”Släck lampan Jakob!” mumlar jag. Snabbt släcker han lampan, stirrar sedan på mig med obehaglig sömngångarblick och frågar: ”Jaha! Och vad ska jag göra nu då??”

Eh. Somna om tack…?

Ett par timmar senare känner jag hur två händer sakta, sakta skopar sig in under min kropp där jag ligger på högersidan med ryggen vänd mot honom. ”Jakob, vad gör du???” ”Det är ingen fara, jag ska bara lägga dig på rygg” svarar maken medan den mänskliga skopan försiktigt försöker lyfta min höggravida lekamen.

Åh. Tack för… hjälpen. Just ryggläge är ju också toppen när man är i vecka 40+3.

…. sa någon power nap?

10 Mar

Pastasallad

Som sagt, när det nu är väldigt lugnt på dagarna så gäller det att hitta något att roa sig med och igår fick dagens punkt bli en spontan lunch med ”husfolket”. Alltså jag måste bara kommentera det här med att ha tre mammalediga vänner med småbarn i samma hyreshus…!? (Och fem mammalediga vänner inom radien av ett par kilometer) Vilken lyx! Lätt att bli hemmablind men det är ju verkligt trevligt att bara bjuda hem och ingen behöver ens ta på sig skorna för att kunna hälsa på.

Hur som helst, jag blev sugen på pastasallad och det blev således detta som fick stå på menyn. Och den blev faktiskt riktigt god? Tycker alltid det har varit knepigt att hitta rätta receptet för det ”krämiga” i salladen, men liksom så många gånger förut så löste Jennys matblogg sås-problemet. Resten är det ju bara att improvisera.

Jag använde:

 • 1 pkt pastaspiraler (de här med tre olika färger ser trevligast ut tycker jag)
 • 1 bit kassler
 • 1 gurka
 • 1 pkt små plommontomater
 • isbergssallad
 • 1 mango
 • 1 liten rödlök
 • 1 pkt fetaost
 • 1 halv gul paprika

Sås:

 • 5 dl créme fraiche
 • 2-3 msk chilisås
 • salt och peppar

Gör såhär:

 1. Gör såsen och ställ kallt.
 2. Koka pastan och skölj med kallt vatten så att den svalnar.
 3. Skär bort sidorna på kasslern (gillar inte dem) och skär i små kuber.
 4. Dela grönsaker, mango och fetaost i mindre bitar, och rör ihop allt med kasslern och pastan.
 5. Blanda i såsen.

Klart! Det blev en rejäl laddning som räckte både till oss fyra, två små barn och rester till dagen efter.

Nu ska jag strax slå in paket och senare i eftermiddag är det kalas hemma hos bror för honom och min moder. Mycket trevligt! Och vilket ljuvligt vårvinterväder det är idag!? Jag har promenerat en starta-förlossningen-runda. Hjälpte icket.

Pastasallad

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)