22 Feb

Hej vecka 39!

Och så var 38 stabila graviditetsveckor avklarade och appen visar att det nu alltså är 13 dagar kvar till beräknad förlossning! Helt sjukt. 

Nu är alltså bebisen helt färdig och ligger bara och gottar på sig vikt. Jag hoppas den inte släktar på mig och vill gotta i all evighet…

Bra med rörelser också! Känner mig nästan aldrig orolig nu för tiden, och känner nu även tydligt de lugna sovrörelserna och inte bara vaken-rörelser. Och annars kan jag alltid puffa på någon fot eller så, bebisen är ju rätt lätt att ”hitta” nu för tiden, hehe.

För den gravida är läget under kontroll! Min onda höft har i stort sett försvunnit (ta i trä), och jag känner mig piggare i kroppen jämfört med de senaste veckorna. Tar jag det bara lugnt så går det bra! Däremot trycker det ofta neråt och spänner även en hel del, men detta är betydligt mer överkomligt än höftsmärtan så det ser jag inte alls som något problem.

Jag har också en del sammandragningar! Ett par gånger har jag känt ganska tydliga ”komma och gå”-sammandragningar, och det är rätt fränt? Det gör alltså inte ont men man känner verkligen hur hela livmodern liksom drar ihop sig och blir superspänd för att sedan släppa efter typ en halv minut. Ingen smärta, men aningens obehagligt just eftersom det är en ny känsla.

Förvärkar i övrigt kan jag inte påstå att jag har. Vissa stunder molar det i ryggslutet, men det är ingen ”komma och gå”-frekvens där, utan pågår ett par timmar kanske för att sedan klinga av.

Känslan i övrigt? Overklig. På ett sätt är man såååå redo att nu äntligen få möta den här fantastiska lilla människan som man väntat på så länge. Och samtidigt kan jag inte för mitt liv förstå att vi liksom plötsligt kan vakna typ i morgon och åka in och bli föräldrar. Hahahha, hur i all världen ska man kunna förbereda sig för det?! Det är ju bara helt otroligt spännande, skrämmande, underbart och overkligt på samma gång.

Härom kvällen grät jag en skvätt kombinerade glädje- och nostalgitårar över att ”Emma & Jakob”-epoken nu var över för resten av livet och att den varit så otroligt bra! Jag menar, trots att vi är rätt unga så har vi ju ändå haft snart tio år som det verkligen bara varit ”ungdomarna Emma och Jakob”. Vi har haft otroligt roligt med våra vänner, vi har rest, delat vardagen med universitetsplugg och jobb, vi har flyttat mellan lägenheter, lärt känna varandra, blivit bästa vänner, sagt ja till varandra inför alla vi tycker om, och nu är den epoken över. Det som har hänt har hänt, och det är dessa minnen vi lägger ner i en fin imaginär box som vi sedan får ta fram och leende se tillbaka på.

Och vet ni? Nu kommer en ny epok som jag verkligen välkomnar och förhoppningsvis blir den ännu bättre! Tänk, det är nästan svindlande att ens våga tänka så.

Tack Gud för dessa underbara år! Nu hjälps vi åt med epok två, okej?

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)