22 Jan

Babynest

Jag är rädd för att det blir lite enformigt nu för tiden. Ni får helt enkelt ha tålamod med mig. (Okej, vem försöker jag lura – jag misstänker starkt att det lär bli enformigt även efter födseln…..) 

Jag jobbar ju på rätt som vanligt, men i onsdags tog jag faktiskt eftermiddagen ledig och åkte till mormor för att sy babynest. Ni vet, ett sådant där som en mamma år 2016 inte verkar kunna klara sig utan medan en mormor som födde tre barn under 60-talet aldrig har hört talas om.

Hur som helst så ville jag gärna göra det själv mest för att det kändes mysigt, men eftersom jag ju saknar moderssidans sy-gen så fick jag snällt be mormor om assistans. Eller ja. Det var nog jag som stod för assistansen. Sedan är det ju väldigt trevligt med en dag hos mormor, så det kändes som en win-win!

Mönstret lånade jag av Elina och guiden googlade jag fram på en blogg. Och även om vi fick tänka efter lite ibland så var det inga problem att sy ett eget! Tyget råkade jag hitta på någon superrea så det kostade inte ens en femtiolapp, och med kantband, snöre och fyllning så blev det ungefär 200 spänn.

Ibland på kvällarna tar vi upp det lilla nästet i soffan och så sitter vi där och tittar på det, jag och Jakob. Mumlar om att ska det verkligen ligga en liten bebis där snart? Sedan skrockar vi lite nervöst och säger att det är ju ändå en bit bort, hehe, så vi ska nog hinna vänja oss vid tanken, hehe. Sedan sitter vi där. Med stirrig blick. Och med nästet pulserande, där mellan oss i soffan.

Babynest

Babynest_1

Babynest_3

Babynest_4

Mamma kom också förbi en sväng. Men då förlängdes minsann arbetstiden rätt så drastiskt. Mamma är nämligen inte alls lika ”ah, äh, häjn blir bra” som jag och mormor är… Tur att hon skulle till frissan sen. ”Annars hade vi suttit där, än i dag, och sytt, på vårt lilla babynest…”

Tadaaa!

Babynest_5

Babynest_7

Babynest_6

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)