6 Jan

Filmjölkslimpa och en ledig dag

Idag är det ju en väldigt röd dag, och eftersom det gamla ordspråket lyder: ”En röd dag är en dag då man bakar bröd” så var jag ju bara tvungen att göra filmjölkslimpa till frukost. Det förstår ni ju. ”Åh så lyxigt för Jakob att få nybakat bröd till frukost” tänker ju ni såklart då. Och jo, det hade varit lyxigt – såvida han nu inte tog det där med röd dag på så stort allvar och minsann for och jobbade ändå.

Äh, det gjorde inte så mycket, jag passade på att äta mitt bröd i långsamt tempo tillsammans med päronkräm och kall mjölk. Vadå ”kräm är för barn”, det är det visst inte – kall kräm kan ju ibland bara vara det godaste som finns. Och goda saker kan omöjligt bara vara för barn. Mmmm krääääm. 

Sedan kollade jag mig runt i lägenheten och insåg att det nu var dags att städa bort julen. Japp, hårt och skoningslöst men man kommer liksom till en punkt där julpyntet inte ger en något längre och då kan man lika gärna välkomna tulpanerna. Så nu väntar vi bara på lite vårljus också, i detta superkalla vinterlandskap!

Det är för övrigt väldigt skönt att baka utan jäst faktiskt. Även om de nu kanske inte blir riktigt lika fluffiga som en gyllenbrun frukostlimpa, men däremot bättre för magen! Receptet på filmjölkslimpan kommer i alla fall från Leila och det hittar ni här!

Fillimpa

Fillimpa_1

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)