15 Dec

Saffransfudge

Det känns som att julgodis är årets grej, jag tycker man ser roliga och spännande recept överallt? Eller så är det bara jag som plötsligt tycker allt låter så gott. Hehe.

Jag provade i alla fall att göra saffransfugde härom veckan, jag såg nämligen ett recept på Jennys matblogg (som för övrigt har otroligt många bra recept, både i allmänhet men också på just julgodis!). Inte alls dumt! Spontant tycker jag saffran är godare i bullar, men samtidigt vill man ju passa på att utnyttja saffransmånaden till fullo.

Här kommer i alla fall hennes recept!

Du behöver (cirka 20 bitar):

  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk sirap
  • 150 gram vit choklad
  • 1 kuvert med saffran

Gör så här:

  1. Mät upp grädde, socker & sirap i en kastrull och låt sjuda upp. Koka tills det kommer upp till en 117-118 grader, eller tills den klarar kulprovet.
  2. Mortla saffran med lite av sockret. Ta bort smeten från värmen när den nått upp till rätt gradantal, och bryt ner chokladen & rör ner saffranet.
  3. Häll sedan upp i en klädd liten form, och låt svalna i kylskåp tills den svalnat. Skär upp i lagom stora bitar. Denna kan frysas!

Haha egentligen blev de alldeles för fula för att visas. Små skrynkliga fyrkanter… Men vet ni? ”Utseendet är inte allt!” Tur det.

Saffransfudge

Saffransfudge_1

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)