10 Dec

När årets julkort blev digitala

Nej, vet ni vad. Nu har Den Stora Vintertröttheten tagit vid. Gäsp vad det är jobbigt att gå upp på morgonen, det kan ju omöjligt vara meningen att man ska behöva jobba när det är såhär mörkt ute? Måste ha blivit en bugg någonstans i systemet.

Jag tror att det är den stundande julledigheten som börjar pocka på ens uppmärksamhet. Så väldigt underbart härligt det ska bli! Och de här sista (två!!) veckorna är det massor av trevliga göromål inbokade såsom julpyssseldag, julmyskväll, julfrukost med tjejerna, julkonserter, Stora Feta Julfikat och så vidare. Tänk va roligt! Ser ni förresten temat? Inte?? Temat är jul.

Hur som haver, ett tecken som avslöjar min akuta nyuppkomna trötthet är att årets julkort minsann fick bli digitalt producerade. Så väldigt smidigt! Bara producera vid datorn och sedan beställa hem! Vi slog två flugor i en smäll och använde oss av en bröllopsbild, samt rimmade ihop en liten god jul-hälsning med tillhörande tack-för-deltagandet-i-bröllopet-hälsning. Så får man faktiskt göra.

”Nej det får man inte alls, man måste göra två olika kort” piper någon obstinat liten rackare längst bak i ledet. 

Till dig säger jag bara: Pfft. Watch me!

Julkort 2015

Julkort 2015_1

10 Dec

Tusen år till julafton

Nu kanske ni tror att jag har gått och blivit en rastlös fyraåring som liksom suckar över att det är ”tuuuusen år kvar tills det är julafton”, men nej. Det är ju titeln på årets julkalender vet ni väl!?

De senaste åren har jag ju slaviskt följt SVT´s julkalendrar, jag hade en liten paus där mellan 2003-2008 men nu är det all in igen. Och årets julkalender är helt i min smak! Som julkalender med massa julmys och stämning vet jag inte, men det vette fåglarna om de elementen alltid är så närvarande – jag menar, förra året utspelade väl sig på typ Kroatien?? Nej, ska det vara julstämning på riktigt så är det ju typ Barnen i Bullerbyn-stämning som bör uppnås.

Hur som helst, som program så är det ju i alla fall fantastiskt! Intressant och utbildande, med underbara barn som reflekterar över allt det märkliga. Tipptopp! Och alla föräldrar som liksom bara ”åneeej så trååååkigt, mitt stackars barn ska inte behöva lära sig historiaaaa, det var bättre med Sunes juuuul”, ja det säger nog mer om föräldrarna än barnen. Som barn älskade man ju att höra om hur det var förr i tiden! Eller okej, som med allt annat gjorde väl inte exakt alla det, men det kan ju omöjligt vara så att alla julkalendrar ska passa alla barn (och tydligen alla vuxna….) varenda år. En omöjlig uppgift.

Förresten, var kan man adoptera Cleo??

Visst tittar ni?

julkalendern15-startbild-teaser-bugning-jpg

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)