7 Dec

Hej vecka 28!

Det är roligt det här att när man nu skriver om vecka 28 och tittar tillbaka på ”vecka 26-inlägget” så kan man liksom fnissa lite åt den veckans statistik. ”Hehe, vägde bebisen bara 800 gram då? Haha och nu väger den drygt 1,1 kilo!”

Nu är alltså bebisen 35 centimeter lång och ska vid slutet av veckan väga drygt 1,2 kilo. Vilken grej! Känns skönt ändå att den har passerat mjölkpaketetvikten. Jag vet inte, känns bara ostabilt med en människa som väger mindre än ett mjölkpaket. Kan aldrig vara nyttigt.

Och ta i trä, men just den här tiden är det faktiskt väldigt roligt och mysigt att vara gravid. Jag känner mig fortfarande pigg och rörlig i kroppen, samtidigt som det är rätt mycket bebisrörelser. Igårkväll var det verkligen disco därinne (såklart bara under tiden Jakob var på affären), och det är fortfarande superhäftigt.

Sedan börjar liksom det praktiska fixa sig också, det verkar lösa sig med föräldrapenning (man är alltid orolig när man har hoppat mellan olika jobb), jag jobbar bara heltid två veckor (!!) till och sedan kommer jag vara timanställd jan-feb och kan styra lite hur jag vill jobba vilket känns otroligt bra.  Sådant vill man inte behöva oroa sig för när det väl börjar närma sig bebis.

För övrigt gör Jakob sitt bästa för att vänja oss vid ”sova-dåligt-nätter”. Han har ju sina gå-i-sömnen-ryck, och i natt vet jag då inte vad han höll på med men där vid tvåtiden vaknar jag (efter vad som känns som evigheters med drömmar om Historieätarna) av att han har satt på Lotta Lundgrens receptbok på ljudbok så att hennes röst dånar ut i rummet med ”STEK LAXEN I TRE MINUTER PÅ VARJE SIDA INNAN DU LÄGGER NER BROCCOLIN” osv. Ett par timmar senare är det dags igen när Jakob har ställt sig framför sovrumsfönstret som han öppnat på vid gavel, med en liten t-shirt slängd över högra axeln. ”Men stäng fönstret Jakob, jag är ju sjuk!!” ”Det är bara så jättevarmt. En liten stund till.” hörs hans mumlande stämma där han med slutna ögon står vänd mot månens sken.

På morgonen konstaterade vi sömnigt att vi minsann ”hade sovit lite dåligt i natt”. Stark analys.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)