30 Nov

Adventstider

Sådär, i lördags kunde jag sätta check på årets julklappsinköp! Okej, nästan. En liten rackare kvar, men den klappen är bestämd fast behöver bara införskaffas. Sååå, ”inte nu för att stressa er men”… *ler i mjugg*

Nejdå, misströsta icket. Ni har gott om tid kvar, det är bara jag som börjar fundera redan i oktober just för att kunna slippa allt stressande i december.

Men tänk, nu är advent äntligen här! Och det här är ju bästa tiden, med allt mys kvar. För det jag har kvar på listan nu framöver, det är ju bara sådant som ska göras med största möjliga mysfaktor, nämligen i kombination med julmusik, tända ljus, glögg och pepparkakor. Saker att göra:

  • slå in julklapparna fint
  • rimma till julklapparna (på de jag ids, kan variera väldigt i antal från år till år)
  • skicka iväg julkort
  • julbaka
  • göra julgodis

Och så vidare. 

Ni förstår väl att man liksom måste leva ut sin egen klyscha när det gäller sådant här?  Jag kan ju bara inte rå för att jag blir alldeles pirrigt lycklig av allt vad traditioner, släktkalas, högtider, pysslande och annat innebär. Då får man faktiskt stå ut med lite fnissigt kvittrande här på bloggen.

(Jag lovar, jag har också disktrasor som hinner börja lukta äckligt och kan få gråtattacker när allt bara blir fel. Jag vet, ”nu skakar jag om hela er världsbild” men det är dagens sanning)

Igår hade vi i alla fall en stillsamt härlig första advent med gofrukost, adventsgudstjänst och hemmamys med maken. Älskar de där dagarna när jag och Jakob bara kan få flera timmar till att skrota omkring hemma, och hinna laga mat tillsammans, mysa i adventspyntet och lyssna på soft musik.

Nu är det även lite jul här hemma! Det här året innebär det hyacinter, ljus, stjärnor, mossa och granar. Ganska sparsmakat med andra ord. Och ja, snedställda bilder verkade vara det återkommande temat……

Advent 2015

Advent 2015_1

Advent 2015_2

Advent 2015_3

Advent 2015_4

Advent 2015_5

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)