22 Okt

Tre veckor för tidigt

Sådär ja. Nu kom det. Över en natt bara, såsom det ofta gör. Jag går där helt oförberedd och så plötsligt slår det till. Jul-längtet!

Och när det väl slagit klorna i mig så kan jag liksom inte värja mig. Jag vill julpyssla! Beställa material till julkort! Planera och helst göra egna julklappar! Göra julkransar och lyssna på julmusik! Men jag kan ju bara inte börja än. I mitten av november är det rimligt att släppa loss julen, men än får jag bara planera.

Vilket faktiskt inte är så bara… Det kan ju verkligen vara halva nöjet ibland. Så nu gör jag listor! Julklapparna planeras och pysslet skrivs ner. Jag googlar inspiration och vill helst göra allt i hela världen. Hehe. Någon mer därute? Inte….?

För övrigt har jag en bra dag, har lunchat med min käre far som är i Luleå, och snart ska jag hem och förbereda inför morgondagens tjääjmiddag! Det var alldeles för länge sedan om du frågar mig. Det ska bli så roligt! Vi ska göra carnita  tacos tillsammans med mangosalsa, guacamole och inlagd rödlök, och sedan blir det chokladmarängpaj till efterrätt. *torkar dreglet från mungipan*

Men framför allt ska vi snacka! Jag är inne i något pyssel-il och blev sugen på att gå all in med höstdukning. Vi får se vad som hinns med, rönnbären och de vackra höstlöven kan vara lite svåra att hitta inne i ”city”. Ja, även i Piteå. Man behöver säkert gå… flera hundra meter.

Julkorten 2013. Hur ska årets julkort se ut månntro?

Julkort_2

22 Okt

Extra saftiga kanelbullar

Jag tycker verkligen inte om att göra bullar egentligen. I tanken älskar jag det, men när jag väl är i det så är det alltid kletigt och klibbigt, och det ska jäsas hit och dit – jag har liksom inte knäckt bullkoden än. Det är nämligen inte alls sådär kletigt och mixtrigt när jag sitter och tittar på när mormor gör bullar. Märkligt det där….?

Jag provade faktiskt göra sådana där kanelsnurror ni vet. Resultatet? HAHA. Fulaste bullarna ever. Gjorde fem stycken, sedan återgick jag till rulla, skära, lägga i formar. Mycket lättare.

Jag har ju inte heller hittat det där ”bästa receptet”, men det jag provade nu blev faktiskt riktigt bra! Mycket kardemumma, namnam…. Bullarna har fått idel beröm från alla sina provsmakare, så gå in och prova ifall ni ska baka!

Kanelbullar

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)