18 Okt

När lunchen peakar

Det här med att bo grannar med sina vänner är verkligen en toppidé. Man får liksom till umgänge med mycket mindre ansträngning och således kan man träffas oftare utan att det blir så stor grej varje gång. Toppenbra!

Som igår tillexempel, då åkte jag och Jakob och simmade på morgonen, sedan satt jag hemma vid köksbordet och rensade bilder – för att sedan vid lunchtid gå upp en våning och göra egengjord pasta med hemmagjorda köttbullar på högrev och tomatsås. Alltså? Vilken grej! Det bidde rackarns gott och nästan för lyxigt för att vara lördagslunch, men vi mumsade gladeligen i oss. Däremot tror jag inte att pasta är något jag ska göra själv varje gång vi ska äta det framöver. Tyvärr, det beror på min lata natur är jag rädd.

Pastatillverkning 2015

Pastatillverkning 2015_4

Pastatillverkning 2015_1

Pastatillverkning 2015_2

Pastatillverkning 2015_3

18 Okt

Bananpannkakor

Jag kan ju tyvärr inte alltid äta lyxbrunchar, men på helgerna försöker jag åtminstone äta smarriga ”vanliga” frukostar i godan ro. Och idag var ju en alldeles särskild söndag! Ni vet nog varför. Ingen kan ha missat det.

Preeeecis. Igår började Downton Abbey säsong 6 sändas på SVT. Jag vet!? Äntligen! Sista säsongen vilket innebär att jag ska suga åt mig varenda avsnitt som en svamp. En Downton Abbey-svamp.

När det är sådana högtidliga tillfällen så kräver det nästan bananpannkakor. Alltså visst inte har ni missat denna ”inne-grej”? Ja jag vet, överallt tjatas det om bananpannkakor men det är ju på riktigt världens bästa grej. 1 mosad banan, 2 ägg och eventuellt lite vaniljsocker. Vispa ihop med en gaffel i en skål. Och sedan steker du dem som vanliga amerikanska pannkakor och vips har du supergod frukost som verkligen mättar – på bara en banan och två ägg!?

Insup nu detta fantastiska en stund. 

Man kan toppa med det man har hemma, och idag blev det frusna blåbär, skivad kiwi (jag har fått dille på kiwi, har det jämt hemma) och en klick kvarg. Och kanske lite sirap, men det är inget jag tänker bekräfta.

Bananpannkaka

Bananpannkaka_1

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)