12 Jun

Rabarberlemonad och examensdag

Idag är det studentdag! ”Okeeej, du är alltså bara 19 år?? Det visste vi inte, men det förvånar oss inte så ung som du ser ut!” Men era tokar!! Jag är ju 25 år. Det var alltså…. sex år sedan jag tog studenten. *hatar att räkna år men måste alltid tvångsgöra det ändå*

Jag tycker det är lite tråkigt att det snart kommer att bli något slags enormt glapp tills typ Harry och syskonbarn tar studenten (men inser just att det är desto närmare till lågstadieexamenar som ju kanske är det bästa!! Jippie!!!), men som tur är har ju Jakob än så länge några ostudenterade (bra ord ändå) kusiner som vi fortfarande blir bjudna på studentfirande hos! Mycket tur, om ni frågar mig.

Så, idag har jag en bra lista på saker att göra innan jag klockan 16 får åka iväg på studentkalas!

 

Nu höll jag på att avsluta där, men det kan jag ju inte göra utan att ge er receptet på rabarberlemonaden härom dagen!

Varning: Eeeeh, ta i lite med honungen. Det här blev minst sagt surt, eftersom min honung så att säga tog slut alldeles för tidigt. Men fräscht! Det är liksom citron med smak av rabarber alltså. Tror dock att jag gör rabarbersaft nästa gång….

Du behöver:

  • 2 liter vatten
  • Saften från fyra citroner
  • 2 stora rabarber
  • 1,5-2 dl honung
  • Eventuellt en rödbeta

Gör såhär:

1. Hacka rabarbern. Häll vattnet i en kastrull tillsammans med rabarbern.
2. Pressa i citronerna och häll i honungen.
3. Låt koka tills rabarbern är sönderkokad.
4. Sila och häll upp i flaskor eller tillbringare och ställ i kylen.

Rabarberlemonad_1

Rabarberlemonad

12 Jun

Fotoutflykt

Och så var sista arbetsdagen i Luleå gjord! Den avslutades med flaggan i topp eftersom vi drog iväg på fotoutflykt hela gänget för att samla ihop genrebilder. Och att få åka iväg sådär och liksom stanna till och fota det man ser, det borde man göra oftare. Eller bara köra runt och inte ha något mål utan bara titta på det som man råkar åka förbi!

Jag minns det som en härlig grej när jag jobbade som journalist på PT också, just det här att få se någon del av vårt län som man inte har sett. Och tro mig – det är många. Och väldigt vackra platser! Igår var det området kring Kalix som fick sig ett besök, och dit har jag verkligen aldrig varit.

Det härligaste är när man liksom åker i de yttersta avkrokarna (tycker man själv) och så plötsligt dyker det upp fantastiska norrbottensgårdar, caféer eller som igår – en liten second hand-bod med alla de möjliga dyrgripar! Åh, jag hade kunnat köpa allt. Det slutade i alla fall med en mycket trevlig liten väska i skinn som jag är mycket nöjd med.

Alltså Norrbotten. Denna fantastiska plats på jorden. Så mycket vackert! Ni märker att jag blev lite nykär, va?

Fotoutflykt 2015_1

Fotoutflykt 2015_2

Fotoutflykt 2015_3

Fotoutflykt 2015_4

Fotoutflykt 2015_5

Fotoutflykt 2015_6

Fotoutflykt 2015_8

Fotoutflykt 2015_7

Fotoutflykt 2015_9

Fotoutflykt 2015

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)