23 Maj

Mina vänner blommorna

Under den senaste tiden har det ju flyttat in ett gäng nya blommor i vårt hem och till min stora glädje så lever och frodas de fortfarande allihopa. Hurra! Jag har vårdat dem ömt (mer eller mindre kanske, men dock) och nu när jag har börjat lära känna dem lite bättre så har jag sett att det finns några särskilda profiler som jag gärna skulle vilja presentera för er.

Såå, låt mig alltså presentera; mina vänner blommorna!

Lola

Först har vi Lola. Hon är en riktig drama queen. Så fort man vänder bort blicken så låtsassvimmar hon så att blommorna riktigt slickar bordet. Envis är hon också, för där ligger hon nämligen tills man ger henne uppmärksamhet och en drink (dry martini utan oliv). Men då är det plötsligt som att ingenting har hänt och upp reser hon sig ståtligare än någonsin med blommorna mot solen. Hon vill för övrigt kallas ”Lady Lola”. Jag har sagt att jag inte går med på det.

Per

Och så har vi Per! Per är den lilla pojkspolingen som är det senaste nytillskottet i familjen. Han var bara en liten bebis när han anlände i en plastmugg från BB Lotta Dahlbäck och ansvaret kändes tungt över mina axlar. Men det var inga problem, han växte snabbt ur vaggan och nu har han eget boende. Däremot är han en livlig prick, alltid jordig och skitigt, jag förstår då rakt inte hur han bär sig åt. Ibland sprätter han till och med ut jord utanför krukan och då förstår jag ingenting. Han måste ha en kompanjon i hemmet….

Dagny

Vidare till Dagny! Dagny är verkligen i en klass för sig själv. En sur och knarrig liten dam som man knappt vet ifall hon är levande eller död. Det kan ofta se ut som att hon har fått komma hem till himlen, men då plötsligt upptäcker man några levande kvistar. Förut var hon väldigt noggrann med håret och det låg alltid i en snygg, permanentad frisyr, men nu för tiden ser det oftast ut som ett skatbo (hoppas att hon inte läser bloggen). Såvida hon inte ska på dejt med Börje som bor i sovrummet, då plötsligt är det viktigt att jag hjälper henne ”att lägga håret”. Och tänka sig, då kan man plötsligt få en glimt av hennes forna jag!

Gloria

Här har vi Gloria! Detta är en pålitlig och glad kvinna i övre medelåldern som verkligen går att räkna med. Tjock, robust och härlig står hon där i all sin prakt. Här döljs inga extrablad inte, utan för varje dag ståtar hon istället med ”what God gave me” som hon själv brukar säga. Hon tror nämligen att hon är från Oklahoma i Amerika, men kommer egentligen från Antnäs. Gloria kräver inte så mycket, utan är liksom glad för det hon får. Det beror kanske på den fantastiska utsikten som hon har, där längst ut på balkongen.

Ronny

Och så har vi Ronny. Sist men inte minst, och absolut inte minst ofruktbar. Alltså den här mannen vet hur man fröar av sig. När han flyttade in hos oss var han en stilig ungkarl utan större framtidsutsikter, och nu har han nya avkommor varje dag känns det som. Jag har försökt berätta att lyan bara är gjord för tre och att familjen kommer behöva flytta till större ifall han fortsätter såhär, men det verkar inte bekymra honom det minsta. Han är en bra pappa, även om han kan vara rätt ful i munnen ibland. Gloria brukar säga att barnen ”gör som föräldrarna gör, och inte som de säger att man ska göra”, men jag tror inte Ronny lägger någon större vikt vid hennes visdomsord.

Vilket härligt gäng va? Kul att omge sig med trevliga typer.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)