12 Maj

Nyttiga chokladbollar

Alltså de där nyttiga ”chokladbollarna” tycker jag att man ser överallt. Och jag provade en gång för länge sedan – och blev så gruvligt besviken. Nyttiga? Kanske. Goda? Absolut inte. Och varför ens låtsas som att det smakar chokladbollar när det verkligen inte gör det? Kalla det… dadelbollar eller nått istället så slipper man åtminstone bli besviken.

Okej, så gick tankarna efter den där första gången. Nu har det gått ett par år, och eftersom det var ett gäng dadlar kvar från förra helgens tapas-middag så tänkte jag: nytt år, nytt försök. Så jag letade fram ett recept som var ”sååå gott!” (precis som alla andra recept på dessa bollar).

Jag gjorde dem. Jag la upp dem. Jag serverade dem, och jag och Jakob skulle alltså prova. Jag hade verkligen gått in hårt för att övertyga Jakob om att ”de är säkert jättejätteäckliga”.

Men. Men!

Och nu låter jag ju som klyschan själv, men de var på riktigt goda! Jakob tyckte det blev ”en lite konstig hinna i gommen”, men det kände jag inte alls av. Alltså de blev liksom så goda så att de inte kändes nyttiga längre, så plötsligt fick jag dåligt samvete för att jag ville äta flera. Sååå, för alla er som misströstat men ändå vill liksom hitta det där receptet på ”nyttiga och goda chokladbollar”, prova detta!

Eller ät riktiga chokladbollar. Det är ju faktiskt också ett alternativ.

Du behöver:

12 färska dadlar (kärnfria!)
2 dl osaltade cashewnötter
1 msk kokosfett
2 msk ekologisk kakao
1 msk kallt kaffe
koksflingor

Gör såhär:

Mixa allt förutom koksflingorna. Rulla ihop till små bollar, och rulla sedan i kokosflingorna. Ät!

12 Maj

Elin mot Sommar i P1

Ni som har hängt här ett tag vet ju att min kusin Elin och Lars i höstas var med om att förlora deras barn Sive när han bara var sex månader gammal. Han dog i sömnen och jag tror att vi alla i närheten chockades av den otroliga sorg och hjälplösheten som vi kände då. Jag skrev ett inlägg om det några veckor senare.

Trots att sorgbearbetning aldrig får bli någon form av tävling eller prestation så måste jag ändå säga att Elin och Lars verkligen kämpar sig igenom det här. Det ska vara så otroligt lätt att bara lägga sig platt i sängen och aldrig mer kliva upp, men de har jobbat hårt för att fortsätta leva sina liv.

Elin har skrivit mycket under den här tiden, och idag presenterar Sveriges radio henne som en av de åtta kandidaterna till Lyssnarnas Sommarvärd. Vinnaren får alltså göra ett helt eget Sommar i P1! Förutom det viktiga i att få berätta den här berättelsen för alla de som också förlorat ett barn, så är det ju fantastiskt att få möjligheten att göra det på just den plattformen! (Och så grymt coolt!!)

Här kan ni gå in och lyssna på smakprovet! Ni kan väl ge henne det och gå in och rösta via den här länken? Och sedan sprida det till alla ni känner! Vänner! Släkt! Facebook!

Tack!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)