20 Apr

Brunch med efterlängtade tjejer

Jag fick ett länge-sedan-jag-bara-träffade-tjejerna-il förra veckan och bjöd in de som kunde till brunch i söndags. Alltså brunch måste ju vara världens enklaste grej! Man bara handlar, skär och lägger upp så blir liksom allt automatiskt gott, färgglatt och trevligt. Verkligen noll serveringsångest om man jämför med en middag.

Sedan är brunchtiden (typ klockan 11 en söndag) ofta en ganska outnyttjad tid som bättre kan fyllas med brunchar. (Och ja, ”gudstjänster” tänker kanske vi EFS:are, men vi i Bergsviken brukar ofta ha kvällsmöten…. Hehe.)

För övrigt hade vi en fantastiskt trevlig söndag! En riktig topp-söndag! Efter brunchen drog jag och Jakob vidare till LF där Martin, Elina, Sarita och Viktor väntade. Fotboll stod på schemat och vi såg PIF-herrarna vinna deras första hemmamatch. Väldigt härligt med vårmatcher och speciellt när det var sådant väder som i söndags! Supervarmt och strålande sol!

Efter matchen grillade vi alla hos Viktor och Sarita, och sedan var det hockey hos mor och far i Bergsviken. Eller ja, jag hade planeringsmöte på bönan. Men ändå!

20 Apr

Uffe 50 bast

I lördags var vi bjudna på kalas eftersom morbror Ulf fyllde 50 år! Hurra, hurra!

Vi var ett sextiotal gäster som var bjudna till Kårhuset och där var det uppdukat med buffémat – som de hade gjort själva! Mycket imponerande. Tårta, liveband och lekar var programpunkter och det lät faktiskt bara schwoop så var kalaset slut.

Förresten, här kommer ett lektips som vi även lekte i lördags! Värdarna på vårt bröllop gjorde den leken med oss, och det är en väldigt bra ”tydlig huvudperson/huvudpersoner-alla blir delaktiga-utan att någon gäst behöver tycka det är jobbigt”-lek. Så här går den till:

Skriv några påståenden som då gärna har med huvudpersonen/huvudpersonerna att göra. Det kan vara allt från ”jag har jobbat med X” och ”jag har sjungit i kör med X” till ”jag har sett X naken” eller ”jag anser mig vara starkare än X”. Skriv det sedan på blädderblock eller, för de moderna, typ power point. Huvudpersonen med en medtävlare ställer sig med ryggarna mot tavlan, och när lekledarna tar fram första påståendet ska alla gäster som känner att det stämmer in på dem, ställa sig upp. De tävlande ska då komma på sambandet mellan de som står upp. Ibland behövs någon ledtråd och ibland går det lätt. Lättordnat, roligt (ta gärna några lejda påståenden också) och trevligt!

Tack för ett mycket trevligt kalas, ”Uffe 50 bast”! (Som han själv skrev under med i inbjudan. Låter liksom lite svängigt.)

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)