10 Sep

På middag hos en favorittjej

I måndags var jag bjuden på middag! Jag, Barbapappa, Pippi Långstrump, elefantmamman och elefantbarnet. Som värd stod Cecilia och till middag blev det både tygsmörgåsar med salami och stekt ägg. Och sedan tygtårta på det! Vilken fest.

Alltså den här tjejen. Jag har ju inga egna barn, men under resan med henne kan jag verkligen skriva under på att ”man känner att det är så härligt just den här åldern”!
Som man får skratta. Och bli irriterad också i och för sig, för damen gör verkligen inte alltid som man vill. Men oftast är hon så rolig.

Igår till exempel började eftermiddagen med att jag blev tillrättavisad när jag kallade pappa Jan-Ovall som Cecilia och Olle alltid sa förut. Men nej, igår tittade hon istället konstigt på mig och säger: ”Han heter inte Jan-Ovall. Han heter Jan-Olav.”

Och som vi leker. Det är mycket jagande, gömmande och springande. Oftast ska pappa vara monstret och jag och Cecilia ska fly i panik, innan vi samlar oss och gemensamt attackerar pappa med tygfrukter. Och ja, jag är såklart häst och Cecilia ryttare. Att försöka springa på alla fyra med en snart fyra år gammal (och ganska stadig) människa på ryggen medan ryttaren ropar ”fortare!!!”, det är verkligen något jag unnar alla att få uppleva.

Sedan ska hon ju självklart gömma sig också. Igår var det under filten medan man hörde tydliga ”PIIIP” med två sekunders mellanrum, och däremellan var det ett ivrigt fnissande. Och ibland blir det fel. Som när hon gömmer sig bakom gardinen och plötsligt sticker fram huvudet och uppfordrande ropar: ”Men Emma, säg piiip då!!” trots att det är jag som letar.

Gulliga, roliga, underbara lilla människa.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)