21 Mar

Eget mineralsmink

Åh, gårdagskvällen hade jag verkligen sett fram emot, då var det nämligen dags för tillverkning av eget mineralsmink på Ung kreativ som jag har berättat om tidigare!

Jag har alltid varit intresserad av make up och för mig är det bästa morgonstunden när man får ta fram penslarna! Det är som att måla en tavla varje morgon. Man börjar med en blankt papper och ju mer man gör det desto bättre blir man. Vad säger ni – män och kvinnor som ser ut lite mer som de rika i Hunger games, hade inte det varit något? Ingen annan som…?

Eh, hur som helst, att göra sitt eget mineralsmink – sicken dröm! Detta fantastiska smink som snarare hjälper hyn än stjälper den. Jag har enbart använt bare minerals puder som underlag i snart tio år, och kan få rysningar i hela kroppen när jag tänker på tiden som ung tonåring när man smetade på tjocka lager av billig foundation med massa konstgjorda ämnen. *får rysningar i hela kroppen* 

Sofia som driver Tvålköket börjar nu i dagarna sälja det man behöver, hon verkar vara den enda som säljer ingredienser till mineralsmink i Sverige och hon guidade oss tålmodigt igår. Det är mycket kemi och pyssel att hitta rätt nyanser och toner! På hennes blogg publiceras nu i dagarna en guide med olika recept.

Titta! Bara burkarna i sig gör mig lycklig!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)