10 Mar

Pizzamuffins och blöta hundtassar

Man blir verkligen sugen på att promenera när solen skiner! Sedan är det lite extra trevligt att gå förbi Martin som bor nära och hämta upp Alfons för en långrunda, så slipper hunden vara själv hela dagen. Dock ska sägas att hundpromenader inte är riktigt samma sak som enskilda promenader. Låt mig lista några skillnader:

– Alfons går fortare än mig. Och gärna precis framför mig också. Jag försöööker lära honom att gå bredvid mig, meeen… vad ska jag säga? Jag har aldrig varit någon hundexpert precis.
– Alfons vill äta upp alla löv och alla pinnar. Vår = bara löv och pinnar på vägarna. Löv och pinnar = risk för att de fastnar i halsen och dödar hund. Död hund = tråkigt slut på promenaden.
– Alfons bär inte ytterkläder. Vilket innebär att han blir sjöblöt och sedan vill han inte alls torka tassarna när man kommer in. Blöt hund = sandig, lerig och hårig soffa. Hos Martin alltså. Ni trodde väl inte att vi gick till vår lägenhet? 

På tal om något helt annat så hittade jag ett sådant trevligt och snabbt frukost/mellanmålsrecept härom dagen, nämligen lite omelettinspirerade pizzamuffins! Jag upptäckte till och med såhär i efterhand att de var rätt fria från kolhydrater vilket är trevligt, kolhydrater får jag i mig ändå. *äter glatt resterna från gårdagens tårta*

(Nej, det gör jag inte. Den tog Viktor och Martin med sig. )

Du behöver:
8 st ägg
1 dl vispgrädde
1 dl keso
1 dl riven ost
1 tsk bakpulver
tomatpuré
skinka
en nypa oregano
salt
peppar
8 st körbärstomater 

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Blanda ägg, grädde, keso, riven ost, bakpulver, oregano, salt och peppar i en bunke.
– Skär skinka i små bitar och blanda ner i smeten tillsammans med tomatpuré.
– Fördela smeten i muffinsformar, ett tips är att använda en muffinsplåt för finare form.
– Toppa med en halv tomat och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

Ät dom lite varma eller ät dom kalla senare!

10 Mar

Det ljusa kalaset

Åh, lycka är när våren är här så att man faktiskt kan börja fota ordentligt igen! Välkommen du ljuva ljus!

Vi har haft en finfin helg! Fredag jobbade jag kväll, men i lördags hade jag och Jakob en härlig kvalitétsdag med stadsbesök, lunch på stan och Melodifestivalen-mys. Man ska verkligen inte underskatta att bara hänga med varandra trots att man bor ihop, det är ju helt annorlunda att faktiskt vara med varandra under en dag!

Vi kan väl säga att vi laddade inför gårdagen som var en riktig kalasdag! Först kalas för Tim hos en höggravid kusin och hennes man (hon är beräknad till imorgon, men det märktes ju såklart inte alls). Jag längtar verkligen efter ett litet kusinbarn! Riktigt nyföddbebisgos är inget man är bortskämd med.

Vidare från kalaset åkte vi raka spåret till en restaurang i stan där vi samlades hela familjen och firade min kära mor och bror som fyllde år igår och idag (det fick bli istället för kalas eftersom mor och far renoverar köket). För att sedan åka vidare till oss för att äta tårta. Jamen ni hör ju. Så myche trevvlit!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)