1 Mar

När böckerna inte räcker till

Det är verkligen härligt med lördag! Vi hade en fin kväll med vänner under gårdagen och idag är det kalas i Blåsmark som står på schemat! Mars har nämligen startat och med mars kommer kalas – i mängder!

För övrigt har jag inte läst något sedan min maratonläsning i Spanien. Jag tror jag hann med knappa fyra böcker på den där resan, vilket nästan är som på gamla goda tider då jag kom hem från skolan, valde en av böckerna i bokhyllan och läste ut den under kvällen. Nästa dag, nästa bok. Trots att jag läste rätt mycket under framför allt mellanstadiet så hade jag inte jättemånga böcker, men det var inget större problem – jag läste böckerna om och om igen! Jag tror inte att det är en underdrift att jag läste många av böckerna femton gånger. (Och ja, jag lånade en hel del från skolbiblioteket också)

Just nu är jag sugen på att läsa dessa (förhoppningsvis) godingar!

Boktjuven
av  Markus Zusak

Den här boken har jag stora förväntningar på! Den finns även som film (går på bio nu) och den verkar innehålla många Emma-komponenter! Andra världskriget, böcker, människoöden, ja det bara måste bli bra och av recensionerna att döma så är det precis vad den är också!

Och bergen svarade
av Khaled Hosseini

Åh, den här har jag verkligen väntat på! Skriven av samma författare som har skrivit Tusen strålande solar och Flyga drake (de bara måste ni läsa om ni inte redan har gjort det)

På bokus.se står det såhär: ”I den fattiga lilla byn Shadbagh i Afghanistan säljer Sabor sin fyraåriga dotter Pari när han inte längre kan försörja sin växande familj. Temat i Khaled Hosseinis hjärtslitande familjesaga är bröder och systrar – som älskar, sårar, förråder och förlåter, som är i stånd att döda men också att ge sitt liv för varandra.” 

Fjärilseffekten
av Karin Alvtegen 

Jag gillade verkligen hennes serie med böckerna Skugga, Skam, Skuld, Svek och Saknad så därför tror och hoppas jag att denna deckarroman kan vara läsvärd! Handlar om en bil som krockar med ett tåg, elva människor omkommer och ingen vet vem som bär skulden för olyckan. Samtidigt får vi läsa om Bodil som har en obotlig sjukdom.

Davidsstjärnor
av Kristina Ohlsson

Fortsättningen i serien med Änglavakt, Paradisoffer, Askungen och så vidare, trevliga deckare med fristående fall fast med samma brottsutredare!

Just det här fallet handlar om en skjuten lärare och två judiska pojkar som kidnappas på väg till tennisträningen. Samtidigt florerar rykten om att Papperspojken, den israeliska legenden om han som rövar bort sina offer, är tillbaka.

Tango för vilsna själar
av Lucy Dillon

Jag tycker Lucy Dillon skriver mysiga böcker som passar perfekt för lite verklighetsflykt en söndagseftermiddag, och just den här boken handlar om en proffsdansare som återvänder till hemorten och startar danskurs – dit alla möjliga typer av personer kommer!

Myspys i dess renaste form!

Jaha, nähä.Om man skulle ta och beställa lite böcker då?

Alla bilder är lånade från bokus.se!

1 Mar

Ro i kropp och sinne

Jag har hittat min nya fredagshobby. Day spa på Pite havsbad. Bra hobby va?! Jag har velat gå på detta Day spa hela hösten, men har inte haft tid förrän nu. Så igår drog jag med Hanna och Viktoria – och som vi njöt! Ett gäng timmar på dagen när man får tillgång till spaprodukter med instruktioner, bubbelpool, bastu, solterass, gymmet, och serveras smoothie och go´sallad! Jamen jag vet, världens bästa grej! Vi skrubbade, inpackade, filade, fixade och kom ut fräscha som nyponrosor.

På tal om spa så rörde jag ihop en egen body balm härom dagen! Jag var ju på workshop för tvålar och läppbalsam härom veckan som Sofia från Tvålköket höll i, och jag var självklart tvungen att beställa lite produkter för att prova hemma. Jag började med body balm och så väldigt enkelt det var! Har man bara sakerna hemma så har man skapat egen mjukgörande kräm på bara några minuter. Och det finns något väldigt tillfredsställande med att kunna göra saker som jag behöver själv!

Ryktet säger att det även kommer gå att beställa ingredienser för att skapa sitt eget mineralsmink framöver…! Jag vet. För en sminknörd som mig är ju detta fantastiskt spännande!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)