20 Jan

Det obligatoriska zoo-besöket

Okej, det är lika bra att vi reder ut detta – jag och Lina gillar zoo. Okej? Vi brukar ju hänga på Skansen så fort vi får chansen och eftersom det råkade finnas ett litet zoo på Gran Canaria så var vi ju bara tvungna att fara dit. Exotiska fåglar, krokodiler, kängurur, apor, surikater och höjdpunkten – delfinshow (okej, vi snöade in på delfinerna)!

Så roligt att få se alla dessa djur nära och hur de beter sig mot varandra! Vi tittade och vi tittade. Och vi satt såklart längst fram på delfinshowen.

Såklart.

20 Jan

Delfinsafari

I måndags var vi på resans häftigaste utflykt – delfinsafari! Buss till Puerto Rico, och sedan ut med båt. Vi hade väl inte så höga förväntningar eftersom vi inte visste ifall man garanterat fick se delfiner, men båtturen var härlig och efter kanske en halvtimme eller så, ropar guiden. ”Dolphins!” Och japp, vi såg dom! Ett par tre stycken simmade kring båten. Dessa vackra, vackra djur. Båten puttrade sakta och vi studerade intensivt delfinernas framfart. Jaha, nähä. Fint ändå.

Plötsligt säger guiden: ”Okey, two or three dolphins is not so good. Five minutes more – a lot of dolphins!”

Och sannerligen. Några minuter senare ser vi det. Delfiner! Överallt! Framför oss simmar en flock på 350-400 delfiner. Stora, små bebisar, det kryllar i havet! Och jag och Lina har tagit de bästa platserna. Med fötterna dinglandes ner mot vattnet sitter vi längst fram i fören, med solen och havet rakt framför oss, och med delfiner som simmar och leker precis nedanför våra fötter.

Magi. 

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)