11 Aug

En efterlängtad resa

Det är märkligt, det där med resor. För vissa verkar det vara så väldans enkelt att få det att bli att boka en resa och bara susa iväg mot soliga stränder och lyxiga hotell. Så är inte fallet för mig och Jakob. Under våra dryga sex år tillsammans så har det icket gått att skrapa ihop tillräckligt många lediga dagar eller tillräckligt mycket spontan inspiration för att ta sig iväg någonstans annat än ett par Stockholmsresor. Jag förstår inte, vi får liksom aldrig tummen ur! Sedan har vi faktiskt inte haft turen med oss heller. Låt mig berätta om vårt senaste boka-resa-försök:

Jag och Jakob hade bestämt oss för att nu skulle vi faktiskt åka iväg på en veckas solsemester. Och okej, jag skulle behöva skippa ett par skoldagar men det skulle det få vara värt. Vi sätter oss och kikar, funderar länge och väl på vart vi vill åka, hur mycket pengar vi vill göra av med, vi kollar upp ifall det finns några roliga aktiviteter och vi kollar upp olika hotell. Tillslut har vi hittat stället med stort S. Äntligen! Jag klickar på ”boka”, skriver in alla våra uppgifter, klickar vidare mot betalning och ska precis skriva in kontouppgifterna när jag ser det. ”Summa: 120 365 kronor” Vänta nu – vaavavaadå sa du???

”Jakob, det har blivit något fel!!”
”Jamen gör om det då?”

Sagt och gjort, jag klickar om sidan och ska börja om. Går icket. Resan är helt borta, finns inte någonstans. Någon har alltså bokat den i typ exakt samma ögonblick som vi, så när vi skulle boka fick vi väl någon ”hyra-eget-charterplan-och-bo-i-lyxsvit”-variant. Jaha, nähä. Jag stängde ner datorn i argo och det blev ingen resa alls den gången.

Men imorgon! Ojojoj, här händer det grejer – imorgon ska nämligen jag och Jakob bila i Norge några dagar! Kan ni tänka er!? Vi har till och med fått tummen ur och bokat hotellnätter längs vägen. Och vet ni? Det må vara bara några få dagar men det ska bli så himmelens härligt. Bara få se vackra landskap utan vidare ansträngning, lyssna på alla Sommar i P1 som man missat under sommaren, få äta god mat och sova på fina hotell – och hinna umgås med Jakob. Det är nästan så att jag är avundsjuk på mig själv.

Ikväll jobbar jag för övrigt min sista kväll på lokaltidningen, och om en vecka börjar ett nytt kapitel i arbetshistorian! Men det berättar jag mer om när jag kommer hem, ha det bra så länge!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)