27 Jun

Chokladmuffins och webbtv

Jag känner verkligen att sommarbloggandet har startat, det som innebär att antalet inlägg här inne är lite färre än vanligt… Men på somrarna är liksom alla kvällar helg-kvällar! Som igår tillexempel, då började kvällen med sommarfest på Jakobs jobb och efter maten drog jag vidare på tjejmiddag med mina fina tjejvänner! Energiboost! Vi bjöds på en fantastisk efterrätt.

Ja, och mitt i det roliga så insåg jag plötsligt liksom att det fortfarande bara var onsdag. Det kan man kalla en OBeHAgliG ÖVerAsKniNG!

Tittar ni på webbtv förresten? Jag lyssnar ju som ni kanske vet rätt mycket på podcast, men jag har också några webbtvprogram som jag gillar! Först har vi Schulman Show som nog var lite pijonärer i sammanhanget, sedan kommer fina Hannah och Amanda som gör så härliga ”På middag hos Hannah & Amanda”-program (som egentligen mest får mig att sakna Perfect Day) och de har även en sommarserie nu. Sedan har även Underbara Clara börjat skapa korta pysselprogram! Suveränt att ha såhär under sommaren när det inte går något roligt alls på tv – förutom Sommar med Ernst. Inte att förglömma.

När jag ändå är i tipsartagen så kan jag passa på att tipsa om några chokladmuffins med banan som jag bakade förra veckan, med ett recept från Laila. Alltså kombon choklad och banan. Oslagbart. Nästan lika bra som choklad och lakrits.

Du behöver:

150 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
2 dl gräddfil
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 st bananer
200 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här:

– Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
– Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt separat, rör ner i smeten.
– Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skiva bananerna och hacka chokladen grovt.
– Varva banan och hackad choklad med smeten i muffinsformar, spara några bitar choklad att lägga på toppen av varje muffins.
– Fyll formarna till 2/3 och toppa med en chokladbit.
– Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Klaart!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)